4 državna rekorda Švigir i Turcinovica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Odlican nastup i još bolje rezultate ostvarili su Valery Švigir i Mihovil Turcinovic, mladi juniori pulskog plivackog kluba Arena, na medunarodnom mitingu u Mariboru, koji je održan proteklog vikenda. Natjecanje se odvijalo u velikom, 50-metarskom bazenu.

Švigir je dva puta popravljala svoj mladejuniorski rekord na 50 m delfin, usput postavivši i novi juniorski rekord u toj disciplini u velikom bazenu, a s vremenom isplivanim na 50 m slobodnim nacinom u utrci izvan konkurencije postala je i nova mladejuniorska rekorderka i u toj disciplini.

Turcinovic je pak postavio novi mladejuniorski rekord na 50 m slobodno, a vrijeme novog rekorda u toj disciplini u 50-metarskom bazenu isplivao je takoder u utrci izvan konkurencije.

Svoj dosadašnji mladejuniorski rekord 28.18 na 50 m delfin, koji je u velikom bazenu ove godine prethodno vec popravljala tri puta, Švigir je u Mariboru najprije spustila za stotinku, na 28.17, da bi potom u finalu apsolutne kategorije tu dionicu isplivala za 27.15, što je ujedno i novi juniorski rekord na 50 m delfinovim nacinom. Dosadašnji juniorski rekord (27.48) bio je u vlasništvu Monike Babok.

U utrci na 50 m slobodno, koju je plivala izvan konkurencije, Švigir je s vremenom 26.43 srušila Sanju Jovanovic, dosad aktualnu rekorderku u toj disciplini, odnosno u toj kategoriji. Mihovil Turcinovic je novi mladejuniorski rekord na 50 m slobodno isplivao takoder u utrci izvan konkurencije, s vremenom 23.92 je za pet stotinki popravio dosadašnji rekord Mihaela Vukica (23.97).

Usto, Švigir je nastupila u tri finala, na 50 m slobodno, 50 m ledno i 50 m delfin, disciplini u kojoj je osvojila prvo mjesto u apsolutnoj kategoriji i u konkurenciji plivacica '94. i '95. godišta. U toj kategoriji je pak osvojila i drugo mjesto na 50 m ledno te trece na 50 m slobodno. Turcinovic je plivao u A finalu na 50 i 100 m slobodno, a u konkurenciji plivaca '92. i '93. godišta osvojio je srebro na 50 m slobodno i broncu na 50 m delfin.

Ukljucujuci i rezultate iz Maribora, Švigir je ove kalendarske godine po tri puta rušila mladejuniorski rekord Hrvatske na 50 m delfinovim i 50 m slobodnim nacinom u malom bazenu, pet puta mladejuniorski na 50 m delfinovim nacinom i jednom na 50 m slobodno u velikom bazenu, te jednom juniorski rekord na 50 m delfin, takoder u 50-metarskom bazenu.


Podijeli: Facebook Twiter