4. Dernek privukao stotine mladih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Još jedan Dernek, cetvrti po redu koncert alternativne glazbe, održao se proteklog vikenda u umaškom Sv. Pelegrinu, poznatijem kao Zlatorog, u organizaciji kulturne udruge mladih Fobija iz Umaga, koji je okupio 500-tinjak mladih željnih zabave.

Ni kiša ih nije omela, pa su tako u glazbi uživali mladi iz cijele Hrvatske, Slovenije i Italije. Nastupilo je sedam bendova.

Koncert je otvorio mladi zagrebacki kantautor Cudnorede - uz veselu svirku i šaljive, ali i angažirane tekstove privukao je mlade pred pozornicu. Druga grupa bila je Bolesno grinje iz Pule, s energicnom i brzom svirkom koja je posjetitelje navela na prvi pogo ples. Treci su svirali Tito's bojsi, koji su pred umaškom publikom odradili posljednji koncert. Mnogo fanova ih je došlo pozdraviti.

Slovenski Pigs Parlament, zanimljiv mladi punk bend sa ženskim vokalom i trubom, nastupio je sljedeci. Red je bio na rijeckim Pasima - može se reci da su mladi najviše cekali baš njihov nastup. Odradili su odlican koncert i odsvirali, uz pjesme s novog CD-a "Reci mi da li te boli", i stare hitove.

Nakon Pasa svirao je buzetski Posljednji bunker, koji je u Zlatorog došao nakon pulske gitarijade na kojoj su osvojili drugo mjesto. Bio je to odlican nastup uz ska i punk rifove. Zadnji bend bio je Dykemann Family iz Zagreba, inace bend frontmena poznate grupe The Babies. Zakljucili su koncert sa svojim garažnim rock and roll rockabilly nastupom.

Zabava se nastavila uz vec poznatog umaškog DJ Icea koji je držao publiku budnu i rasplesanu do ranog jutra. Ovaj festival alternativne glazbe prvi je u nizu ljetnih koncerata i festivala u Hrvatskoj. (T. K.)


Podijeli: Facebook Twiter