4 dana nakon nesreće Ivančić stabilno, druga žrtva kritično

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poduzetnik Mladen Ivančić (54) iz Pomera, koji je u nedjelju ujutro sudjelovao u prometnoj nesreći na autocesti Zagreb - Rijeka u kojoj je poginula Zagrepčanka Bosiljka Mehinović (51), a njezin suprug Ibrahim (54) teško stradao, još uvijek se zbog teških ozljeda nalazi na liječenju na Odjelu kirurgije pulske opće bolnice i njegovo je stanje stabilno. Ivančićeva 12-godišnja kći, koja je u nesreći zadobila tešku ozljedu skočnog zgloba, još uvijek je u dječjoj bolnici na Kantridi te je njezino stanje također stabilno.

No doznajemo da je stanje Ibrahima Mehinovića, koji se nalazi u Jedinici intenzivnog liječenja KBC-a na Sušaku, vrlo teško i kritično. 

Podsjetimo, Mladen Ivančić upravljao je terencem Audi Q7 iz smjera Zagreba prema Rijeci kada je u 6.38 sati na dionici između Delnica i Vrata naletio na Chevrolet Aveo, koji se kretao ispred njega u istom smjeru i u kojem su se nalazili supružnici Mehinović. Okolnosti naleta na Chevrolet još nisu u potpunosti razjašnjene, a sudar je bio toliko snažan da su oba vozila izletjela van s desne strane kolnika, a dijelovi uništenih automobila letjeli su desecima metara daleko. Audi je čak ostao bez motora koji je završio gotovo na drugoj strani autoceste. Suvozačica iz Avea preminula je na mjestu događaja dok su preživjeli vozači i djevojčica žurno prevezeni u Rijeku. Nakon što policija odradi svoj dio posla za predmet će biti nadležno Općinsko državno odvjetništvo u Crikvenici.

Proteklih dana u razgovoru s iskusnim prometnim vještacima pokušali smo razjasniti što se dogodilo na autocesti, odnosno kako je moglo doći do tako silovitog sraza dvaju vozila koja su se kretala u istom smjeru. No, samo fotografije i informacije objavljene u medijima vještacima nisu nikakva podloga za davanje bilo kakvog mišljenja ili zaključka.

- Možda bi se nešto moglo reći na temelju skice i izvještaja policije, kojima, međutim, ne raspolažemo. Gledajući fotografije s nesreće možemo samo plakati, ali ne i zaključivati što se ondje dogodilo, kaže vještak koji smatra da bi svako razglabanje o nesreći bez službenih podataka bilo tek nestručno nagađanje koje bi moglo svima više štetiti nego koristiti. Njegov kolega zaključio je pak da je iz dostupnih podataka i fotografija moguće zaključiti tek da se Ivančićev terenac kretao mnogo većom brzinom od Avea i da je došlo do naleta jednog vozila na drugo.

- Moguće je više scenarija, ali mi nemamo informaciju je li neko od ovih vozila bilo u traci za pretjecanje ili ne, tako da su sve opcije još otvorene, zaključio je prometni vještak. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter