3Cela su nastala na tulumu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što su slušateljima predstavili "Šizofreniju", "Kavgonosnu rakiju", "Gulaš na tašte" i druge pjesme s debitantskog albuma "Dorucak prvaka", decki iz grupe Pro Vo No nedavno su predstavili i spot za osjecajnu obradu hita "We Will Rock You".

Pjesma i videobroj odmah su izazvali veliko zanimanje medija, potakli na usporedbe s 2 Cellos i širu javnost upoznali s radom nove rijecke grupe. Pro Vo No postoji od prošle godine, a cine ga Robert i Jasen koji glazbeni izricaj benda opisuju kao eklekticnu pop glazbu - za produžene vikende.

Obradu pjesme "We Will Rock You" grupe Queen, napravili ste u suradnji s Hrvojem Karabaicem i Kucnim Teatrom Škripzikl. Zašto ste izabrali baš tu pjesmu?


Odluceno je da je "We Will Rock You" dobar izbor zato što ima jednostavan ritam i poznatu melodiju te je prilagodena svim uzrastima. Na naš upit, Kucni Teatar Škripzikl dao nam je svog najboljeg zaposlenika, glumca Romana Dautanca koji je fantasticno odradio posao igrajuci voditelja i ostarjelog dirigenta, a zbog preporuka kolega i prijašnjeg iskustva samo je prirodno bilo da za redatelja i kadrista spota zovemo rijeckog fotografa Kristijana Vuckovica. Nismo mislili da ce spot odjeknuti u medijima na nacin koji je i zadovoljni smo što su 3Cela izazvala šarolike reakcije.

Kako su nastala 3Cela?

3Cela su nastala na tulumu. Kao i sve vrhunske glupe ideje. Hrvoje je želio ljude koji na iznimno jednostavan nacin izvode glazbu i pjevanje.

Jesu li "Celoderi" vaš jedini uradak, ili ce ih biti još?

Sigurno ce ih biti još? Publika ce na internetu i preko tiskanih medija doznati sve.

Vec vas usporeduju s 2 Cellos. Što vi kažete na to, je li slicnost bila slucajna ili namjerna?

Svaka slicnost sa stvarnim osobama krajnje je slucajna.

Nastavlja li Pro Vo No s radom neovisno o 3Cela?


Pro Vo No je entitet i kao takav djeluje proizvoljno, manipulirajuci zvukom, slikom i prostorima. U izradi je novi album, svojevrsni nastavak našeg prvog albuma "Dorucak Prvaka", a osim toga ubrzo objavljujemo i kratki filmski uradak o trenutacnoj situaciji u zemlji. (Razgovarala Ivana KOCIJAN/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter