35 nestalih u moru izmedu Tunisa i Italije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nestalo je 35 ljudi koji su nocu na utorak isplovili iz Tunisa prema talijanskom otoku Lampedusa na jugu Sicilije, objavile su talijanske lucke vlasti na koje se poziva talijanska agencija Ansa.

Brod s 40 putnika prevrnuo se u ponedjeljak nedugo nakon isplovljavanja iz luke Zarzis, objavili su izvori i dodali a je pet unesrecenih spasio drugi brod. U luci Zarzis ni policija ni vojska nisu mogle potvrditi brodolom.

Ansa je prenijela da je 12 brodova s 818 imigranata stiglo iz Tunisa u ponedjeljak na Lampedusu, 138 km udaljenu od Tunisa.Od narodnih pobuna u Tunisu i Libiji više od 10.000 potencijalnih useljenika stiglo je na taj mali otok južno od Sicilije, što je dvostruko više od svih pristiglih u cijeloj 2010. godini, ustvrdio je ministar unutarnjih poslova Roberto Maroni.

Francuska celnica krajnje desnice Marine Le Pen upravo je zato u ponedjeljak navecer posjetila otok kako bi "skrenula pozornost na stvarne opasnosti" priljeva ilegalnih imigranata iz sjeverne Afrike kojih bi "sutra moglo biti na stotine tisuca".


Podijeli: Facebook Twiter