35. godišnjica smrti Elvisa Presleya

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na 35. godišnjicu smrti kralja rock'n'rolla Elvisa Presleya obožavatelji su u četvrtak ovacijama pozdravili njegovu bivšu suprugu i kćer na pjevačevu imanju Graceland u Memphisu u saveznoj državi Tennessee.

Priscilla (67) i Lisa Marie Presley (44) obratile su se okupljenima pred ulazom u Graceland gdje su njegovi obožavatelji u srijedu navečer održali bdijenje uz svijeće.

- Uvijek sam izbjegavala dolaziti ovamo jer sam mislila da je to pretežak emocionalni teret, no večeras sam osjetila koliko je važno da sam ovdje, rekla je Elvisova kći Lisa Marie, a okupljenima se obratila i Priscilla.

Imanje Graceland, gdje je Elvis pokopan pored svojih roditelja, ostalo je čitavu noć otvoreno za posjetitelje.

Elvis i Priscilla Presley razveli su se 1973. nakon šest godina braka, no ostali su bliski sve do pjevačeve smrti, a Priscilla je zatim preuzela upravljanje Gracelandom koji je postao turistička atrakcija.

Lisa Marie, kantautorica, koja je ove godine nakon sedmogodišnje stanke objavila album "Storm and Grace", četiri se puta udavala, a jedan od njezinih supruga bio je Michael Jackson (od 1994. do 1996.).

Elvisov tjedan održava se svake godine i traje devet dana. Za četvrtak je zakazan koncert na gradskom stadionu uz sudjelovanje Priscille i Lise Marie Presley te preživjelih izvođača iz Elvisove skupine koji će izvesti njegove hitove.

Rođen 1935., Presley je prvu skladbu "That's All Right Mama" snimio 1954., kao rođendanski dar majci, a zatim i hit "Heartbreak Hotel". Krajem 50-ih i sredinom 60-ih pomalo napušta izvorni rock'n'roll i usmjerava se na komercijalne hitove. Izdao je tada 52 ploče i još za života ih prodao oko 600 milijuna komada.

Zadnji koncert održao je 1976., u Las Vegasu, a umro je 16. kolovoza 1977. od srčanog udara, nakon godina bolovanja od gastritisa, dijabetesa te ovisnosti o drogama.

Presley je snimio 30-ak filmova, a neki od njegovih nezaboravnih hitova su "Love Me Tender" (Voli me nježno, kako se naziva i film) , "Tutti Frutti", "Jailhouse Rock". Još za života postao je kralj, a njegovi obožavatelji ističu da legenda još živi. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter