31.000 kuna za male heroje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Humanitarnim koncertom "Prijatelju pruži ruku" u organizaciji udruge Heki, na kojem su preksinoc u pazinskom Spomen domu nastupile cetiri klape, sakupljeno je 31.000 kuna za Specijalnu bolnicu za kronicne bolesti djecje dobi u Gornjoj Bistri. Sredstva su sakupljena prodajom ulaznica, bedževa i dobrovoljnih priloga, a oko 20 donatora prilog je uplatilo izravno na žiro-racun bolnice.

Zahvaljujemo svim divnim ljudima koji su uplatili donacije, kao i prijateljima iz Zagreba i Splita s kojima gajimo dugogodišnje prijateljstvo, rekao je Bruno Cohilj iz udruge Heki.

Dunja Ladavac, clanica udruge, opisala je svoju najdublju potresenost prilikom posjeta toj bolnici na obroncima Zagrebacke gore, u kojoj je smješteno 120 mališana od jedne godine do punoljetnosti: "Kada se prijede prag vrata ustanove, svijet staje. Unutra su veliki cisti hodnici, a kolica su jedini nacin na koji se ovi mali ljudi bez doma i obitelji krecu. Jedan mi je djecak povukao rucicu, oci su mu zasjale, želio me zagrliti, a bol i nemoc vladali su u meni. Njih bih nazvala herojima, kao i sestre koje rade s njima i imaju srce veliko kao planina", rekla je Ladavac.

U glazbenom dijelu veceri prva je nastupila deveteroclana klapa Boškarin iz Huma i potom klapa Sveti Petar. Klapa Kampanel, koja okuplja nekadašnje studente iz Primoštena nastanjene u Zagrebu, u dva je bloka pjesama promijenila a cappella stil prethodnih klapa. Zvijezde veceri bili su clanovi jedne od najpoznatijih i najkvalitetnijih hrvatski klapa – Cambi iz Kaštel Kambelovca.

Pazinsko Pucko otvoreno ucilište ustupilo je Spomen dom bez naknade, a generalni pokrovitelj koncerta bio je Grad Pazin.


Podijeli: Facebook Twiter