300.000 kazne za nelegalnu gradnju u Kaželi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Medulinsko trgovacko društvo u stecaju Tehno ekologija kažnjeno je s 200.000 kuna, a rijecko trgovacko društvo Hidro Rijeka sa 100.000 kuna zbog nelegalne gradnje u autokampu Kažela u Medulinu u periodu od 2006. do 2007. godine. Clan uprave Hidro Rijeke Niko Ilic (57) osuden je pak na godinu dana zatvora, ali uvjetno, uz rok kušnje od tri godine.

Nepravomocna presuda koju je donio sudac Opcinskog suda u Puli Pavle Peršic odnosi se na radove u medulinskom autokampu u razdoblju od jeseni 2006. do proljeca 2007. godine. Gradilo se bez potrebne gradevinske dozvole i protivno propisima.

O nelegalnoj gradnji u autokampu Kažela Glas Istre je pisao u proljece 2007. godine. Tada smo izvijestili da pokojni Giuseppe Biasuzzi, odnosno njegova tvrtka Tehno ekologija, nastavlja s gradnjom unutar zašticenog obalnog pojasa, svega 70 metara od mora, u autokampu Kažela, koji mu je iznajmio Arenaturist, da bi potom raskinuo ugovor te ga 2006. prijavio za bespravnu gradnju.

Gradevinska inspektorica Ana Skol je od ulagaca zatražila da sruši bespravno sagradene i nadogradene objekte. Buduci da ulagac nije poštivao niti jedno rješenje, Skol je u jesen 2006. donijela i rješenja o rušenju. No, to nikad nije provedeno. Rijec je o restoranima i natkrivenim terasama nekoliko metara od mora, nadogradnja na sanitarnom cvoru te na terasama i krovnim konstrukcijama 40 apartmana.

Pocetkom prošle godine Arenaturist je ušao u posjed tog kampa, koji je jedno od bitnijih turistickih odredišta u južnoj Istri jer ostvaruje 300 tisuca nocenja i zapošljava dvjestotinjak djelatnika. Arenaturist i Tehno ekologija su zbog neriješenih odnosa u Kaželi podigli tužbe na Trgovackom sudu. (P. GREGOROVIC, M. VUKŠIC)


Podijeli: Facebook Twiter