300 kuna za parkiranje u grmlju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vozaci trebaju biti oprezni na podrucju bivše Politicke škole u Fažani jer na bijeloj cesti prema Vatrogasnom domu uz drvece vreba znak zabrane zaustavljanja i parkiranja.

Uplatnica na brisacu za parkiranje na zelenoj površini u vrijednosti od 300 kuna u nedjelju je razbjesnila mještanina Fažane Germana Craizera. Navecer je, kaže, parkirao pokraj makadama u visokoj travi i uz grmlje. Odsutan je bio, tvrdi, samo pola sata, što je fažanskom komunalnom redaru bilo dovoljno da ga kazni. Cim je vidio troznamenkastu brojku, Craizer je uplatnicu u afektu potrgao. No kaznu ce morati platiti.

- Više auta je bilo parkirano uz cestu, a samo na našem je bila kazna, i to još u nedjelju navecer! Zelena površina je po meni kad je uredeno, posadena trava, ali ono je šuma. Uvijek smo obzirni da ne parkiramo tamo gdje je kulturno uredeno, ljutito je rekao Craizer koji smatra da bi komunalni redari trebali biti tolerantniji prema mještanima te im prvi put uz opomenu oprostiti.

- Osjecamo se pokradeno. Opcina treba imati više sluha za gradane, komentirala je kaznu supruga Ksenija. No, u Opcini su rezolutni.

- To je zelena površina, a ljudi znaju da je na njoj zabranjeno parkiranje. Iznajmljivaci apartmana stalno šalju turiste da parkiraju na zelene površine, a moraju im sami osigurati parking. Kazne se zato naplacuju non-stop. Podrucje nakon parkirališta Fažana jug je opcinsko gradevinsko zemljište i na njemu je zabranjeno parkirati. Turisti tamo masovno ostavljaju automobile, što je nakaradno. Imaju mogucnost platiti sedmodnevnu kartu po kojoj im parking košta samo 10 kuna dnevno. Postoji osoba koja stalno upozorava ljude da ne mogu tamo parkirati. Mora se uspostaviti red, ako ne, imat cemo kaos, rekao je zamjenik fažanske nacelnice Radomir Korac.

Dodao je da je gradanima Opcina poslala upozorenja da obrate pažnju i ne parkiraju na zelenim površinama i gradevinskim parcelama. (Ana ŠIMIC)


Podijeli: Facebook Twiter