30 tisuca kuna za poslovni prostor

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U proteklih šest dana gradonacelnik Boris Miletic usvojio je trinaest akata. O izvršenju programa održavanja komunalne infrastrukture te gradnje objekata i uredaja komunalne infrastrukture za 2010. godinu raspravljat ce se na sjednici Gradskog vijeca. No, gradonacelnik ih je vec pozitivno ocijenio jer su, kaže, gotovo 99 posto izvršeni.

Uz ove odluke prihvacene su ponude za zakup sedam poslovnih prostora, medu kojima se istice prostor u Ulici Sergijevaca 10 površine 103 cetvorna metra, koji je iznajmljen Maksim Jetu. On ce za mjesecni najam morati izdvojiti gotovo 31 tisucu kuna, odnosno 300 kuna po kvadratu.

Nove zakupce dobit ce i gradski poslovni prostori na adresama Sergijevaca 18 koji je zakupio Vrdoljak nakit, Laginjina 2 kamo ce useliti MIN d.o.o., Smareglina 1 ciji je zakupac Wei Shi d.o.o., Zagrebacka 16 koju je zakupio Mister Minuta, Scalierova 18 i zakupac Neapolis d.o.o. te Mletacka 10 kamo ce useliti Florami. Ukupni mjesecni iznos koji bi Grad trebao prihodovati od ovih najmova iznosi 63,6 tisuca kuna.

Gradonacelnik je usvojio i plan upravljanja pomorskim dobrom na podrucju Pule u kojem je utvrdeno redovno upravljanje, namijenjena sredstva, popis djelatnosti koje se mogu obavljati na pomorskom dobru i mikrolokacije. Iz plana je izuzeta riva, koja je zakonskim odredbama pod ingerencijom Lucke uprave.

Mikrolokacije kojima ce se upravljati ovim planom su Hidrobaza i Autokamp na Puntiželi, kupalište i autokamp Stoja, kupalište Valkane i Gortanova uvala. Ukupno su na ovim lokacijama dozvoljene 33 djelatnosti ugostiteljstva i trgovine, iznajmljivanje sredstava, obuka plivanja i ronjenja te komercijalno-rekreacijski sadržaji.

Ujedno se Savezu sportova grada Pule daju na upravljanje lokacije na kupalištu Stoja, zatim Valkane i Mornar za organiziranje plivackih i vaterpolo natjecanja te otok Veruda (Fratarski) za organiziranje Djecjeg ljetnog sportskog kampa. Namijenjena sredstva u iznosu od 2,2 milijuna kuna osigurat ce se iz naknade za koncesijska odobrenja.


Podijeli: Facebook Twiter