30 izvodaca za kucu svjetla Cukrici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tridesetak izvodaca nastupit ce na humanitarnom spektaklu koji ce se pod geslom "Život pun nade" održati u utorak s pocetkom u 20 sati u Domu mladosti "Mate Parlov", a prikupljeni novac ici ce za izgradnju kuce svjetla u Cukricima. Osim predstavnika organizatora - Udruge slijepih Istarske županije i Udruge osoba s invaliditetom te Hrvatske glazbene unije, danas su se novinarima u MMC-u Luka obratili i neki od izvodaca. Pored spomenutih udruga, u organizaciji sudjeluje i Lira Intersound.

Da su glazbenici u Istri poznati po humanitarnom radu te da se ovim koncertom ta tradicija nastavlja, podsjetio je i Alen Vitasovic. "Mislim da bi se druge institucije trebale ovime više baviti nego mi, ali uvijek smo spremni pomoci", primijetio je Vitasovic, rekavši da ce ovo biti sjajna vecer. Projekt ima podršku Grada Pule i Županije koji su mu pokrovitelji. Da ce biti lijepo misli i Franko Krajcar koji ce nastupiti sa svojom grupom Indivia, a nada se velikom broju posjetitelja. Mor Roll je pozvao one najmlade neka dodu, zabave se i time podrže cijeli projekt.

Osim njih nastupit ce i Neno Belan i Fiumensi, Tedi Spalato, Lidija Percan, zatim Aki, Hus i Brk iz Parnog Valjka, Nola, Gustafi, Bojan Jambrošic, Carla Belovari, Manuela Svorcan, Kim Verson, Šajeta, Teranke, Anelidi, Vesna Nežic Ružic, Marko Tolja, Bane iz Songkillersa, The Bastardz, Bruno Krajcar, Dado Topic, Zdenka Kovacicek, Jelena Radan i Meritas te Atomsko sklonište. Cijeli ce koncert izravno prenositi i Hrvatska televizija na drugom programu.

Predsjednik Udruge slijepih Zlatko Kuftic zahvalio se glazbenicima i HGU-u te uputio apel svim gradanima županije, ali i šire da dodu na koncert ili nazovu pozivni centar na broj 060 9009. Oni koji nazovu, osim što ce time dati svoj novcani prilog, moci ce popricati i s nekim od glazbenika ili osoba iz javnog i politickog života koji su se odazvali akciji.

Nažalost, iako je najavljen, bivši predsjednik države Stipe Mesic nece doci u Pulu.

I predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Gvido Radolovic naglasio je važnost ovoga koncerta isticucu "trebamo pomoci jedan drugome, danas ti meni, sutra ja tebi". Da ni kriza, ni recesija ne mogu ubiti ono humano u nama nada se tajnica ove udruge Ljiljana Zadkovic Bašic. U ime organizatora izvodacima se zahvalila i tajnica Istarske podružnice HGU-e Nataša Petric Tasha.

Ulaznice koje ce koštati 50 kuna mogu se kupiti na prodajnim mjestima po cijeloj Istri; u Puli u sjedištima Udruge slijepih i Saveza udruga osoba s invaliditetom te Udruge invalida rada, u Društvu distroficara Istre, u Activi Travelu i Centar CD Shopu te u Rock caffeu. U Rovinju prodajna su mjesta Humanitarna udruga Oaza, CD shop Link, a tu su i porecka Turisticka zajednica i turisticka agencija Max u Umagu, a moguce ih je nabaviti i na prodajnim mjestima Glasa Istre, Arenaturista i u Istarskim knjižarama.


Podijeli: Facebook Twiter