"3, 2, 1…pjevaj!": Pobjednik Gianluca Prelogar iz Savudrije

Pobjednik sa članovima žirija i gradonačelnikom Vodnjana (P. LUKEŽ)
Pobjednik sa članovima žirija i gradonačelnikom Vodnjana (P. LUKEŽ)

Finalna večer prvog Festivala mladih pjevačkih talenata "3,2,1…pjevaj!" održana je proteklog petka pred brojnom publikom u prepunom Domu mladih u Vodnjanu. Ukupni pobjednik festivala je Gianluca Prelogar iz Savudrije, učenik prvog razreda srednje škole "Pietro Coppo" u Izoli. Izveo je pjesmu "Una spina e una rosa", kojoj je autor Tony del Monaco.

Tijekom dva i pol sata finalisti su u natjecateljskom dijelu programa prezentirali 17 izvedbi. Izvedeno je i ukupno pet točki revijalnog dijela u kojem su nastupio duet učenika prvog razreda OŠ Vodnjan: Lara Chiavalon iz Vodnjana i Din Faljic iz Svetvinčenta. Izveli su pjesmu "Kad si sretan", a zatim je uslijedio nastup plesne skupine društva "Naša djeca Vodnjan" te prve hrvatske "zvjezdice" Mie Negovetić koja je izvela tri pjesme, a najmlađi u publici od nje su tražili autogram i zajedničko fotografiranje.

Tijekom revijalnog dijela stručni žiri imao je zadatak bodovati nastupe finalista i odlučiti koji su pobjednici pojedinih kategorija te kome će pripasti titula ukupnog pobjednika festivala. Stručni žiri u sastavu Gabrijela Galant Jelenić (grupa Nola), Ana Debeljuh te Vedran Šilipetar odluku je donio temeljem tri kriterija: intonacija, vokalna izvedba i scenski nastup.

Pobjednica u kategoriji nižih razreda je Lara Pliško iz Fažane, učenica četvrtog razreda OŠ Fažana koja je izvela pjesmu "Word up" grupe Little mix. U kategoriji od petog do osmog razreda najbolja je bila Natali Radovčić iz Poreča, učenica sedmog razreda OŠ Poreč koja je izvela pjesmu Zorice Kondže "Ima jedan svijet". Pobjednica u kategoriji srednjih škola je Romina Peti iz Labina, učenica prvog razreda škole "Ivan Matetić Ronjgov" u Rijeci, sa pjesmom "Stop" Sam Brown.

Svim natjecateljima, kojih je bilo ukupno 31, uručene su diplome za sudjelovanje te ih je društvo "Naša djeca Vodnjan" darovalo s mjesec dana besplatne škole pjevanja. Pulska putnička agencija Zeatours i Grad Vodnjan darovali su sve finaliste izletom u Gardaland na koji kreću 5. prosinca. Pobjednici pojedinih kategorija su, osim nagradnih plaketa, koje im je uručio vodnjanski gradonačelnik  Klaudio Vitasović, i audio slušalica, dobili direktan plasman na 19. županijski dječji festival "Mali veliki mikrofon" za osnovnoškolce u Buzetu te 18. županijski festival "All you need is love" za srednjoškolce u Pazinu, oba pod vodstvom Alana Poropata.

Grad Vodnjan osigurao je ukupnom pobjedniku festivala glavnu nagradu večeri – snimanje pjesme. Autor Vedran Šilipetar pjesmu će darovati Gianluci Prelogaru te će biti snimljena u suradnji sa hrvatskom izdavačkom kućom Aquarius records.

Organizatori manifestacije su Grad Vodnjan i Pučko otvoreno učilište Vodnjan, a polaznici i tete vodnjanskog dječjeg vrtića "Petar Pan" izradile su kompletnu scenografiju za veliku finalnu večer. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter