3, 2, 1 i (sasvim poseban) Božić!

Rovinjski znanstvenici surađuju s kolegama iz cijelog svijeta (A. POKRAJAC)
Rovinjski znanstvenici surađuju s kolegama iz cijelog svijeta (A. POKRAJAC)

Teatar Naranča imao je ove godine iznimno bogatu sezonu, okrunjenu brojnim svojim autorskim predstavama i gostovanjima. Nakon "Bambija" prema motivima romana Felixa Saltena, potom "Pipovih prometnih pustolovina", "Postojanog kositrenog vojnika" zajedno sa Studiom Zaro te "Vlaka u snijegu", posljednjeg po redu hita za koji se tražila stolice više, izvedena je predstava "3, 2,1... Božić!"

Što se dogodi kada u noći uoči Božića svijet obavija gusta mećava? Hoće li tada zakasniti mama i tata, hoće li na odredište zakasniti automobili i vlakovi, avioni? A što ako pod jelke zakasne i svi oni, koji djeci širom svijeta u božićnoj noći donose dar?

Postoji li netko dovoljno spretan, lagan i sretan, tko bi tu mogao pomoći? Upravo na sva ta pitanja ova predstava daje odgovor i to na zanimljiv i interaktivan način, veselo i razigrano.

Autorica teksta je Kristina Štebih, a glume Matko Buvač, Andro Damiš i dakako, kao poseban gost, Djed Mraz.

Predstava je čitavo vrijeme interaktivna, a astronauti koji pomažu u podjeli darova su vrlo specifični, Loki je smotan i nespretan, a Tipolino je uvijek gladan.

Na jednostavan, a opet zabavan i kreativan način, stvorena je interakcija s najmlađima u publici, koji su jednostavno upijali ove pustolovine.

Premda je riječ o manjoj formi, djeca su se obradovala ovom blagdanskom naslovu teatra iz dvorane narančastih stolica. Scenografiju potpisuje Martina Gašparović.

Nakon blagdana, glumci iz Naranče opet će uveseljavati novim naslovima. (V. BEGIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter