2Cellos zasvirali filmsku glazbu

Spot u crno-bijeloj tehnici režirao je Darko Drinovac
Spot u crno-bijeloj tehnici režirao je Darko Drinovac

Hrvatski violončelistički dvojac 2Cellos, nakon energičnih obrada rock i pop hitova i klasika, zasvirao je i filmsku glazbu. Luka Šulić i Stjepan Hauser izabrali su ovaj put "Mombasu", pjesmu iz soundtracka filma "Inception", koji je uglazbio poznati filmski kompozitor Hans Zimmer.

Koristeći minimalizam i crno bijelu tehniku, videospot je režirao Darko Drinovac, a spot je već u prvom danu na YouTubeu pogledalo 70-ak tisuća ljudi.

- Ovo je nešto malo drukčije od onog što su dosad ljudi od nas navikli čuti i vidjeti. Filmska glazba oduvijek je bila naša velika strast i ovo je prvi puta da smo se okušali i u tome. Veliki smo ljubitelji Hansa Zimmera i njegovog rada pa smo s posebnom odgovornošću i pažnjom radili na ovoj obradi, pazeći na svaki detalj. Donosimo neki novi zvuk, novi imidž i stil. Odlučili smo se napraviti i vizualni i zvučni iskorak, kažu Luka i Stjepan koji se trenutno nalaze u Los Angelesu. Produkcija zvuka na ovoj je pjesmi zaista dojmljiva.

Dvojac će, kako najavljuju, svoju verziju pjesme "Thunderstruck" izvesti 22. svibnja na CBS-u, u emisiji "The Late Late Show With Craig Ferguson", a najavljuju i novi album u izdanju Sony Masterworks/Menart. (Z. A.)


Podijeli: Facebook Twiter