2CELLOS u New York Timesu

Elton John pohvalio je 2Cellos na svom Instagram profilu
Elton John pohvalio je 2Cellos na svom Instagram profilu

Uoči koncerta povodom pete obljetnice 2CELLOS 2. srpnja u Zagrebu, svakodnevno stižu sretne vijesti i novi uspjesi Hausera i Šulića. U International New York Timesu objavljen je članak o fantastičnom nastupu Luke i Stjepana te uspjehu klasičnog crossover smjera u glazbi.

Članak se može pogledati na www.nytimes.com/2016/05/25/arts/international/2cellos-classical-crossover-for-the-win.html, a u njemu su Luka i Stjepan između ostalog objasnili kako su željeli napraviti revoluciju u glazbi općenito, i to ne samo u klasičnoj te mlađim generacijama pokazati kako to može biti cool.

Članak je uljepšao jutro i Sir Eltonu Johnu koji je fotografiju novina objavio na svom Instagram profilu uz komentar "Bravo!" te kako je ponosan na 2CELLOS jer su teško radili kako bi došli do uspjeha.

2CELLOS su trenutačno su na europskoj turneji koja je započela u Veroni. Večeras nastupaju u Stuttgartu, u petak u Beču, a protekloga tjedna su uživali u društvu španjolskih obožavatelja. U Zagreb se vraćaju 2. srpnja kako bi na Tomislavcu proslavili jubilarnu, petu obljetnicu uspješne karijere te završili aktualnu svjetsku turneju. Nakon slavlja na Tomislavcu kreću u nove izazove i završavaju novi, četvrti album na kojem će ugostiti i Londonski simfonijski orkestar. "Zagreb Classic" će uz 2CELLOS ugostiti i niz prvorazrednih simfonijskih i opernih orkestara, a bit će to dio Zagrebačkog kulturnog ljeta - ZgKUL koji će i ove godine od lipnja do rujna ponuditi bezbroj nezaboravnih kulturnih događaja. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter