2Cellos u "8. katu" za Novu godinu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Autori rado gledane emisije HRT-a "8. kat" danas su imali svako pravo zakititi se papirićem na kojem piše "ekskluziva". Ne događa se svaki dan da u bilo čiji studio na svijetu ušetaju Stjepan Hauser i Luka Šulić, uzmu u ruke violončela i odsviraju svoje. No, još se rjeđe događa da planetarno popularnom dvojcu što se odaziva na ime 2Cellos netko pokloni pregršt iznenađenja zbog kojih će danas snimano novogodišnje izdanje "8. kata" ostati u pamćenju po dobru njima te donijeti zanimljivih i zabavnih novosti gledateljima što će ga na malim ekranima gledati 31. prosinca u 21.20 na HRT1.

Pitate li urednice blagdanske emisije Maju Tokić i Marinu Medved Pulić kako su dovukle ovaj dvojac kazat će vam, uz široki osmijeh, lako. Samo, teško da može biti lako dovabiti glazbeni dvojac koji je 156 dana godine na izmaku proveo u avionu, putujući svijetom da bi svirao s ponajvećim glazbenicima svijeta. No, na "8. kat" nije se dvojac popeo da bi prepričavao svoju karijeru, onu munjevitu o kojoj se podosta zna. Dvojac, naime, ni slutio nije da se na "8. kat" penje da bi čuo što o njima govore njihovi najbliži, mame, tate, braća, sestre.

Stjepan se, primjerice, bojao sjene, ne vlastite nego svake. Dugo je trajalo i dok nije progovorio, a s roditeljima je komunicirao preko crteža. Zvuk čela čuo je prvi put tamo negdje s četiri i pol godine i dakako ostao fasciniran, toliko da je čelo kao klinac svirao po svojoj ruci. Kazat će ponešto o Stjepanu i njegov srednjoškolski učitelj, onaj kojeg je onomad tako snažno zagrlio da su mu rebra popucala. Luki će se zato njegov brat, također glazbenik, ispričati za davnašnji "incident", onaj s bazena kada su se kao djeca ganjali, a Luka zahvaljujući bratu razbio bradu. No, što je to u odnosu na igru i penjanje po garažama, i onu ciglu koja je padala s vrha garaže da bi je Luka hvatao - glavom!

Sve to na male ekrane donosi novogodišnji "8. kat". A ono što se neće vidjeti je činjenica da su glazbeni virtuozi iza kulisa obični mladi ljudi, nenametljivi, kooperativni, oni koji su "teško" oprostili voditeljici Danieli Trbović to što ih je  zazivala s "vi", i oni koji su se za blagdane zaželjeli mira i kuće. "With Or Without You" svirala su dva čela prije nego je snimljena novogodišnja čestitka, taman da kuću na Prisavlju, bremenitu problemima, makar načas zarobi blagdansko ozračje. (S. PAVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter