2Cellos spektakularno najavili najveći festival na otvorenom


U Isabella Island Resortu na otoku Sveti Nikola službeno je otvoreno prvo izdanje festivala života - Poreč Open Air. U obradama međunarodno poznatih skladbi te bogatom programu uživali su Porečani i njihovi gosti. Festival su službeno otvorili Edi Štifanić, gradonačelnik grada Poreča, Valter Flego, istarski župan te Željko Kukurin, predsjednik uprave Valamar Rivijere, glavnog sponzora festivala Poreč Open Air.

Koncertni spektakli

Nakon obraćanja domaćina i posebnih uzvanika nastupio je Ante Gelo Jazz band, čiji je nastup bio izvrstan uvod u večeri - nastup dua 2Cellos. U Poreč su došli nakon više od 40 koncerata u Sjevernoj Americi te rasprodanih koncerata u Parizu, Bruxellesu, Frankfurtu i Zürichu. Njihov je nastup na otoku Sveti Nikola dao izvrstan zamah prvom izdanju festivala Poreč Open Air, a obilježili su ga hitovi kao što su "Whole Lotta Love vs Beethoven 5th Symphony" te već kultni "Thunderstruck".

Festival se nakon otvorenja nastavlja svakodnevnim zabavnim i edukativnim programom koji sadrži više od 100 događanja različitog karaktera koji će se održavati sve do 10. rujna. Posjetitelji će tako moći svaki tjedan besplatno uživati u koncertima jazz i R&B glazbe, nastupima DJ-a, gledanju filmova pod zvijezdama, kazališnim predstavama te uličnim performansima. Poseban dio Poreč Opena Air festivala života su i veliki koncertni spektakli, kao što je festival Rock Off 24. lipnja s nastupima Hladnog piva, popularnih zagrebačkih bendova Judette i Gretta te istarskog benda Barbari, a Porečani i gosti u njima će moći uživati besplatno.

Plesni festival

Oni željni plesnih ritmova svoje će mjesto naći na festivalu Club MTV Europe Summerblast koji će svoju svjetsku premijeru imati upravo u Poreču za vrijeme festivala Poreč Open Air 19. i 20. kolovoza te će se nastaviti i idućih godina i postati jedno od najznačajnijih glazbenih događanja u Europi. Dosad potvrđeni izvođači Zeds Dead, Steve Aoki, Jonas Blue te Example sigurno će privući veliki broj domaćih i inozemnih ljubitelja elektronskih i pop ritmova. Izvrstan zaključak cjelokupnom festivalu dat će jedan od naših najpopularnijih izvođača Tony Cetinski. On će sa svojim bendom imati besplatan koncert 10. rujna.

Organizatori poručuju da je cilj festivala života glazbenim, kulturnim i uličnim događanjima dodatno obogatiti ponudu grada i omogućiti svim gostima i stanovnicima da dožive jedinstveni duh grada Poreča. Iza festivala stoji tvrtka Valamar Riviera, glavni sponzor partner, grad Poreč i Turistička zajednica grada Poreča, sponzori domaćini te organizator festivala, tvrtka MPG, kao i brojni drugi partneri i sponzori. (Barbara BAN, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter