2Cellos: Spektakl pred 50.000 posjetitelja


Dugoočekivani koncert 2CELLOS na Trgu kralja Tomislava ispunio je sva očekivanja i publike i slavnih glazbenika. Sjajna atmosfera, energične izvedbe hitova kojima su osvojili svijet, vatromet, raskošna produkcija te glazbeni gosti, Zucchero i Oliver Dragojević, oduševili su gotovo 50 tisuća posjetitelja iz Hrvatske i inozemstva.

Sjajna atmosfera

Program je započeo koncertom talijanskog glazbenika The Leading Guy, a nekoliko minuta nakon 21.30 na pozornicu su zakoračili slavljenici, Luka Šulić i Stjepan Hauser. Luka je publici odmah poručio: "Pjevajte, vrištite, samo nemojte bacati baklje! Pjevajte s nama ako znate tekstove pjesama, jer mi pojma nemamo!"

Koncert su otvorili djelom Astora Piazzolle "Oblivion", nakon čega su uslijedili hitovi "Thunderstruck", "Smooth Criminal", "Viva la Vida", "Mombasa", a 2CELLOS su izveli skoro 30 pjesama.

Na sredini koncerta pridružio im se njihov prvi gost koji je zbog koncerta u Zagreb došao dan ranije, a to je talijanska zvijezda Zucchero s kojim su izveli "Cosi' Celeste", "Partigiano Reggiano" i "Baila Morena".

Nešto kasnije na pozornici im se pridružio Oliver Dragojević te su zajedno izveli Oliverove evergreene "Što to bješe ljubav", "Lipa moja" i "Galeb i ja".

Koncert je bio dio programa novog open air festivala Zagreb Classic, a poklonili su ga 2CELLOS, Grad Zagreb i Zagrebačka filharmonija.

Torta i fešta

Na kraju koncerta, gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić za Stjepana i Luku priredio je iznenađenje – veliku tortu koju su zajedno dijelili uzvanicima u Umjetničkom paviljonu. Dok se u Paviljonu rezala torta, na Trgu kralja Tomislava ostale su još tisuće ljudi koje su zabavljali poznati zagrebački DJ-evi, Phat Phillie i Bizzo Bodega. (Priredio M. RADIĆ, snimio Simone DI LUCA)


Podijeli: Facebook Twiter