2Cellos: San svakog glazbenika je napuniti Arenu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U srijedu će se u pulskom amfiteatru u 21 sat održati prvi ovogodišnji koncertni spektakl, a čast da otvore koncertnu sezonu imat će 2Cellos, na svom prvom pulskom koncertu. Najpoznatiji hrvatski dvojac u svijetu čine Dubrovčanin Luka Šulić i Puljanin Stjepan Hauser.

- Ovo je prvi put da s 2Cellos sviram u svom rodnom gradu. Arena mi je bila pojam i kada sam bio mali, a to je tako za sve nas koji smo iz Pule. Kada si samo zamisliš koja su tu imena nastupila zavrti ti se u glavi, pa je sasvim jasno da ti je, ako se baviš glazbom, san jednog dana svirati u Areni i - što je još važnije - napuniti Arenu.

Nije to samo jedan koncert u nizu - bez obzira što ih sviramo 365 na godinu - možemo slobodno reći da će to biti kulminacija našeg dosadašnjeg rada. Kada bolje pogledam zaključujem da cijela ova turneja zapravo vodi prema ovom spektaklu, izjavio je prije nekoliko tjedana za naš list Stjepan Hauser, trenutno najpoznatiji Puljanin na svijetu.

No, niti njegov kolega nije nimalo ravnodušan:

"Izuzetno se veselim tom nastupu. Ne samo zato jer je to jedan od najljepših koncertnih ambijenata u svijetu gdje nastupaju samo najveći, nego i s intimnije strane, zato jer je to Stjepanov grad, kaže Šulić. Dakle, Arena je spremna za spektakl koji će biti snimljen i na DVD-u.

Ova dva čelista u Pulu dolaze nakon što su pokorili svijet svojom kombinacijom klasike, popa i rocka, prvo pjesmom "Smooth criminal" koju je pratio odličan spot u režiji Kristijana Burlovića i Medvid produkcije, koji je snimljen u Puli kao i ostali spotovi s prvog albuma, obrade "Welcome to the jungle", "Smells like teen spirit" i "Hurt".

Njihovu vrijednost prepoznala je Sony, jedna od najjačih diskografskih kuća na svijetu, a pod svoje ih je uzeo Elton John s kojim su otišli na turneju te kojim im je pomogao u snimanju drugog albuma "In2ition" na kojem je i gostovao uz Zucchera, Stevea Vaija, Nayu Riveru i druge. Album je izbacio hitove "Il libro dell'amore", "Highway to hell", "Technical difficulties",  "Supermassive black hole"…

U međuvremenu dečki su gostovali u najpoznatijim američkim talk showovima gdje su osim o svojoj glazbi govorili i o Hrvatskoj pa su dobili i nagradu Hrvatske turističke zajednice kao najbolji promotori Hrvatske u svijetu.

No, sada se vraćaju u grad u kojem je, barem za Stjepana sve počelo, grad koji nije zaboravio niti danas kada je vrhunski glazbenik i svjetska zvijezda. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter