2Cellos počeli hrvatsku turneju u Varaždinu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gotovo dvosatnim glazbeno-scenskim spektaklom pred više od tri tisuće posjetitelja svjetska violončelistička atrakcija 2Cellos, Luka Šulić i Stjepan Hauser, u subotu su u Varaždinu počeli dugo očekivanu hrvatsku turneju koju nastavljaju u Osijeku.

Nakon niza uspješnih koncerata u SAD-u, Kanadi, Španjolskoj i Londonu, 2Cellos su izabrali Varaždin za početak turneje u kojoj će u sljedećih nekoliko mjeseci, uz Osijek, obići Pulu, Zadar i Dubrovnik.

Nešto laganiji početak koncerta s "Where the streets have no name" U2-a i skladbom "We found love" s novog albuma "uspavao" je varaždinsku publiku. Kada je Šulić pozvao Varaždinke i Varaždince da plešu i pjevaju, pojašnjavajući da njihov koncert nije klasičan, već neozbiljan te kada su 2Cellos "zaigrali" na sigurno sa "Smooth criminal" Michaela Jacksona i "Welcome to the jungle" Guns n Rosesa, koncert je dobio na dinamici, a varaždinska je publika pokazala da je itekako budna.

Nakon Coldplaya, Nirvane i Jimmyja Hendrixa vrhunac je uslijedio obradom velikih hitova australske grupe AC/DC poput "Highway to hell" koji je bio poziv publici da se digne na noge, a prepuni parter varaždinske gradske dvorane ponudio je prizore pravog rock koncerta. U tom dijelu koncerta 2Cellos su imali i podršku Dušana Kranjca na bubnjevima.

Za vrijeme prvog bisa Hauser je zahvalio publici i poručio da je fenomenalna te da ovo nije zadnji koncert u Varaždinu. Kao zahvalu 2Cellos su odsvirali skladbu "Ja sam Varaždinec", što je najvjerojatnije bila i svjetska premijera njihove izvedbe te pjesme. 2Cellos su zahvalili publici dvama izlascima na bis.

Osim što je subotnji koncert popraćen vrhunskom produkcijom i odličnim soundom, bogata rasvjeta upotpunila je atmosferu odličnog glazbeno-scenskog spektakla.

Nakon koncerta dvojac je rekao novinarima da su Varaždinci "spaljena" publika, kao i njih dvojica te da su zajedno jako dobra kombinacija. (Hina, snimio Ž. HAJDINJAK/CROPIX)


Podijeli: Facebook Twiter