2Cellos otvorili burzu u New Yorku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stjepan Hauser i Luka Šulić, odnosno 2Cellos, dobili su priliku jučer zazvoniti za početak rada Njujorške burze. Ta burza se svaki dan otvara u 9.30 sati i zatvara u 16 sati, a svaki dan ju otvori neka od poznatih osoba iz javnog života, od glazbenika do političara, ekonomista i sportaša, tako da su ovaj put tu čast imali svjetski poznati hrvatski glazbenici.

U utorak su Hauser i Šulić tijekom boravka u New Yorku zasvirali i na poznatom vidikovcu Empire State Buildinga, čiji je 102. kat smješten na  381 metar visine. Na Empireu su izveli Rihanninu "We found love" i "Smooth criminal", obradu Michaela Jacksona koja ih je proslavila.

2Cellos su na ovaj način obilježili i objavljivanje novog albuma "IN2ITION" koji je producirao Bob Ezrin, a na kojem gostuju neke svjetske zvijezde poput Zucchera i Eltona Johna. Ovaj album je i prošloga tjedna bio najprodavaniji inozemni i domaći album u Hrvatskoj.

"IN2ITION" je već dobio odlične kritike, a s njega su već izdvojena dva singla, i to "Highway to hell", obrada hard rock hita grupe AC/DC koju hrvatski čelisti izvode s gitarskom legendom Steveom Vaijem, a za kog su snimili i spot.

Videospot su snimili i za drugi singl, obradu pjesme grupe Muse "Supermassive black hole" na kojoj pjeva zvijezda popularne američke serije za mlade "Glee" Naya Rivera. Podsjetimo, 2Cellos su već u seriji "Glee" izveli obradu Jacksonove "Smooth criminal". (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter