2CELLOS: Novi spot i koncert u Rovinju


S "They Don't Care About Us" Stjepan Hauser i Luka Šulić vratili su se glazbenom nasljeđu pokojnog Michaela Jacksona kojem mogu zahvaliti svoj međunarodni uspjeh kada su prije četiri godine snimili pjesmu i spot za "Smooth criminal" 2CELLOS su objavili novi spot za pjesmu "They Don't Care About Us" s aktualnog i hvaljenog albuma "Celloverse" (Portrait/Menart) te su ujedno najavili i koncert u Rovinju 24. srpnja.

S "They Don't Care About Us" Stjepan Hauser i Luka Šulić vratili su se glazbenom nasljeđu pokojnog Michaela Jacksona kojem mogu zahvaliti svoj međunarodni uspjeh kada su prije četiri godine snimili pjesmu i spot za "Smooth criminal". Za razliku od prošlih spotova, ovoga puta se dečki ne šale nego se pojavljuju u ozbiljnom izdanju, u uniformama, jer su se u spotu koji je režirao Zdenko Bašić, a u skladu s izvornom porukom pjesme, dotakli nemoći pojedinca, besmislenih ratova i razaranja. Dok sviraju među ruševinama, oko njih se puca i lete bombarderi.

- Zbog snažne poruke koju ova pjesma nosi, htjeli smo napraviti jednako tako snažan i potresan video, a koncept je uglavnom taj da smo mi samo figure na šahovskoj podlozi (tj. vojnici) kojom upravljaju velike korporacije, moćni pojedinci koji vladaju svijetom. Oni su ti koji nas, međusobnim internim dogovorima, šalju u rat gdje ubijamo jedni druge za ništa! Ginemo zbog njihove pohlepe, interesa i želje za moći! Htjeli smo pokazati koliko su zapravo besmisleni svi ti silni ratovi, kažu dečki.

Što se pak tiče koncerta u Rovinju i to u bivšoj Tvornici duhana 24. srpnja, najava za njega stiže nekoliko dana nakon što je Hauser objavio da je ozlijedio vrat radi čega su morali otkazati rasprodanu američku turneju. No, izgleda da su unatoč ozljedi prognoze dobre pa se na ljeto vraćaju u Rovinj gdje će premijerno koncertno predstaviti novi albuma "Celloverse" u Hrvatskoj. Ulaznice se mogu naći na prodajnim mjestima sustava Eventim i online putem www.eventim.hr. Najpovoljnije ulaznice po cijeni od 180 kn u prodaji su do 14. lipnja. Nakon tog datuma cijena ulaznice bit će 260 kn. U prodaji je isključivo jedna kategorija ulaznica i to za stajanje. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter