2Cellos najavili spektakl i lom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poznati hrvatski violoncelisticki dvojac Luka Šulic i Stjepan Hauser, poznatiji kao 2Cellos, održat ce 12. lipnja prvi veliki koncert pred domacom publikom u zagrebackoj Areni, zamišljen kao spoj klasicnog i suvremenog, na kojem ce uz pratnju Zagrebacke filharmonije svirati mješavinu klasike i rock and rolla.

- Bit ce malo drukcije nego inace jer cemo zapoceti uz orkestar i malo klasike, kazao je Hauser najavljujuci koncert na konferenciji za novinare u utorak.

Koncert ce otvoriti klasicni dio s pratnjom Zagrebacke filharmonije nakon cega, kako su u šali najavili, "krece spektakl, lom, adrenalin i kaos". "Kad ljudi misle da ne može biti lude, mi im pokažemo da može", porucili su 2Cellos.

Da bi zvucali što autenticnije, u prvom ce dijelu koncerta svirati na drvenim instrumentima. "Nadamo se da cemo se cuti, što je uvijek problem s tako velikim prostorima kad svirate na drvenim instrumentima", kazao je Hauser, kojemu je to prvi nastup sa Zagrebackom filharmonijom.

Na prvom velikom hrvatskom koncertu svirat ce svoje klasicne hitove i skladbe s prvog albuma koje još nisu svirali pred domacom publikom, a najavili su i nekoliko skladbi s novog albuma koji upravo dovršavaju, a koji bi u distribuciju trebao krenuti najesen. "Bit ce i nekih iznenadenja i gostiju", kazao je Šulic.

Violoncelisticki dvojac Šulic i Hauser svjetsku je karijeru poceo postavljanjem svoje klasicne izvedbe popularne pjesme Michaela Jacksona "Smooth Criminal" na YouTube u sijecnju prošle godine. Za samo nekoliko mjeseci njihov je video doživio pet milijuna klikova.

U lipnju im je izašao i prvi album koji je odmah poceo osvajati visoka mjesta na svjetskim top-listama. Prema podacima Hrvatske diskografske udruge (HDU) za prošlu godinu, taj je album najprodavaniji inozemni album iz Sony Music kataloga te drugi najprodavaniji inozemni album nakon Adele u Hrvatskoj.

Šulic i Hauser dobili su i dvije nominacije za ovogodišnju nagradu Porin - za pjesmu "Smooth Criminal" u kategoriji za najbolju inozemnu pjesmu i za album "2Cellos Luka Sulic & Stjepan Hauser" u kategoriji najbolji inozemni album izvan klasicne i jazz glazbe.

Osim što dovršavaju novi album, trenutno sviraju u pratecem sastavu na svjetskoj turneji poznatog britanskog glazbenika Eltona Johna.


Podijeli: Facebook Twiter