2CELLOS: Energija na bini i emocije u publici

Vrhunska produkcija (Fabrice GALLINA)
Vrhunska produkcija (Fabrice GALLINA)

Dok čekamo da se 2CELLOS pojave s novim studijskim albumom koji će biti već četvrti u njihovoj karijeri, na YouTubeu su se pojavile neke snimke njihovog nastupa u veronskoj Areni gdje su nastupili u 11. svibnja i tako proslavili svoj peti rođendan. Snimke su vrhunske jer je s 20-ak kamera naoružala ekipa pulske MedVid produkcije na čelu s Kristijanom Burlovićem koja je između snimila i koncert ovog svjetski popularnog čelističkog dvojca u pulskoj Areni ljeta 2013., a zaslužni su za i mnoge uspješne spotove 2CELLOS. I ovaj put medvidovci su sjajno prenijeli energiju koncerta koja je bila rezultat kemijskog spoja između Stjepana Hausera, Luke Šulića, Dušana Kranjca i brojne publike.

Oduševljena lica

Za sada se na netu može naći tek dio snimaka sa ovog uspješnog obljetničkog koncerta poput izvedbi "Thunderstruck", "You shook me all night long", "Back in black" AC/DC, "Smells like teen spirit" Nirvane ili Bachove "Arije na g žici" koja premda spada u klasiku, praktički je postala dio pop kulture (starije generacije sjetit će se grandiozne "A whiter shade of pale" grupe Procol Harum u koju je ova arija sjajno ukomponirana). Snimke se objavljuju svako malo a zadnja je objavljena "With or without you" koja je u tri dana već sakupila oko 65 tisuća pregleda.

Kiša je padala cijeli taj svibanjski dan da bi prestala pola sata prije koncerta - i onda nastavila pola sata nakon koncerta. Kamere ekipe MedVid produkcije tako su zabilježile posjetitelje koji su došli s kabanicama, ali i njihova oduševljena lica poput onog mlade dame koja je ostala doslovce zabezeknuta snažnom izvedbom "With or without you" (prebaciti na 1.57) ili one koja se lagano ljulja i sklapa oči dok uživa u ovoj izvedbi Stjepana i Luke. Dakako, obrade grupe AC/DC prilika su da ovaj dvojac, odnosno trojac živne ili bolje reći eksplodira pa da Stjepan imitira hod Angusa Younga ili pak legne na pod te nastavi svirati dok Dušan Kranjc rastura na svom setu bubnjeva. Općem dojmu pomažu i razni svjetlosni efekti, ali sve bi to ne bi imalo smisla da nema te, čini se neiscrpne, mladalačke energije.

Dvanaest tisuća ljudi

Publika sve to itekako cijeni, možda zato jer troje mladih hrvatskih glazbenika djeluju kao da zbiljski uživaju i daju sve od sebe. Kao uostalom i na svakom njihovom nastupu.

Unatoč nevremenu koje je prijetilo Hauser, Šulić i Kranjc uspjeli su privući oko 12 tisuća ljudi u veronsku arenu i time pokazali koliko ih cijene i u nama obližnjoj Italiji, a kamere MedVida su sve to lijepo zabilježile, pa će biti zanimljivo pogledati cijeli koncert kada konačno bude montiran. Za montažu slike zaduženi su Ivan Štifanić i Hauser, a za montažu zvuka Miro Vidović i Filip Vidović. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter