2Cellos dobili službenu biografiju

2Cellos u pulskoj Areni (M. ANGELINI)
2Cellos u pulskoj Areni (M. ANGELINI)

Zagrebački Menart objavio je službenu biografiju 2Cellosa "Veliki prasak" autora Anđela Jurkasa. Knjiga na 366 stranica, od čega 16 stranica fotografija, donosi priču o uspjehu koji se violončelistima Luki Šuliću i Stjepanu Hauseru dogodio u zadnje dvije godine, o njihovu nošenju sa slavom, uspjehom, svjetskim turnejama, ali i onome što je uspjehu prethodilo.

Kako kaže autor biografije Anđelo Jurkas, knjiga sadrži danonoćne sessione kada su mu se Hauser i Šulić javljali Skypeom iz Los Angelesa, New Yorka, Las Vegasa, Manille, Tokija, Dubaija, Londona, odakle su mu pomno i pažljivo kreirali mozaik koji ih prati od prvog plača u bolnicama kada su rođeni, do velikog koncerta u pulskoj Areni 3. srpnja ove godine, dokumentirajući taj vrtoglavi kovitlac u kojem su se Luka i Stjepan našli.

Predgovor za knjigu napisao je Sir Elton John. "Slušati i gledati 2Cellos uživo zaista je nešto predivno i začuđujuće. Nisam doživio nešto tako uzbudljivo još od 1960-ih, kada sam gledao Jimija Hendrixa uživo u londonskom klubu Marquee", izjavio je svojedobno sir Elton John, postavši svojevrsni zamašnjak svjetske karijere Stjepana Hausera i Luke Šulića.

Biografija sadrži i svjedočenja više od stotinu inozemnih i domaćih glazbenih zvijezda, njihovih suradnika, članova obitelji. Uz svaku knjigu priložen je i bookmark u obliku violončela s potpisima Luke i Stjepana.

Zbog velikog interesa i popularnosti 2Cellosa izvan Hrvatske, prije svega u Japanu i Americi, u planu su i prijevodi knjige za inozemna tržišta. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter