2Cellos: Dat ćemo sve od sebe da nastup bude vrhunski

Stjepan Hauser i Dušan Kranjc (M. MIJOŠEK)
Stjepan Hauser i Dušan Kranjc (M. MIJOŠEK)

- Uzbuđen sam jer smo u Istri, doma, to je naš prvi koncert nakon prošlogodišnje pulske Arene, tako da je to velika odgovornost za nas. Ipak, ne bi bilo dobro da loše odsviramo. Dat ćemo sve od sebe da to bude vrhunski spektakl, izjavio je uoči koncerta u utorak na umaškom ATP stadionu Stjepan Hauser iz 2Cellosa, dodavši da se ne sjeća kada su imali presicu na ljepšem mjestu.

"Velika nam je čast nastupiti na ovom događaju, to je već 25. susret jel'da? To je jubilej! Ako ciljamo na stotku, to je već jedna četvrtina. Tako da nam je čast nastupiti na prvoj četvrtini velikog ATP turnira", kazao je poznati violončelist u šaljivom tonu u kakvom je protekla čitava konferencija za novinare.

Na koncert je pozvao sve ljude dobre volje, ali i one loše da se dođu oraspoložiti te najavio "štalu, seosku feštu kakvu niste vidjeli do sada!".

Nastavio je "najbolji bubnjar u našem bendu" Puljanin Dušan Kranjc koji već tri godine svira u bendu kazavši da 2Cellos putuju svijetom čitavo ljeto. U Hrvatsku su stigli nakon odrađenih koncerata u Grčkoj, Švicarskoj i Njemačkoj, a čekaju ih Meksiko, Brazil… Hauser je kazao da nakon što je deset puta obišao Zemlju može zaključiti da izreka "doma je najljepše" nije samo fraza. I otac mu je to isto uvijek govorio, bez da je igdje otišao iz Istre u životu, pa se Hauser upitao kako je on to mogao znati.

Nakon što se našalio na račun oca, nije zaboravio kazati da su njegovi roditelji kakve bi svatko mogao poželjeti. Otkrio je da još nikad nije gledao teniski meč uživo te se zapitao što će mu se desiti s vratom. Najavio je novi album na koji su ponosni, a trebao bi izaći u siječnju ili veljači, a saznali smo da su u tijeku snimanja spotova pjesama s toga albuma.

Organizator događaja Veseljko Buić iz agencije V.I.B. ispričao je trećeg člana benda koji nije mogao doći zbog neodgodivih privatnih obaveza koje su iskrsnule.

Arlen Brozić, direktorica korporativnih poslova Istraturista, kazala je da je tijekom zadnjih deset dana od početka jubilarnog Vegeta Croatia Opena kroz Stella Maris prošlo više od 80 tisuća gostiju, što im je i bio cilj - zanimljivim događajima upotpuniti godišnji odmor. Umaški gradonačelnik Vili Bassanese se zahvalio na nadolazećem nastupu 2Cellosa, čime će Umag nakon ATP i dalje biti u žiži događanja u Hrvatskoj.

Autogrami kao poklon istarskoj publici

Saznajemo da će po okončanju umaškog koncerta, koji započinje u 21.30, Stjepan Hauser i Luka Šulić zajedno s Dušanom Kranjcem upriličiti druženje s posjetiteljima koncerta, na kojem će dijeliti autograme te se potpisivati fanovima na CD-e. Bit će to poklon umaškoj i istarskoj publici.

Vrata stadiona otvaraju se u 20 sati, a u slučaju loših vremenskih prilika koncert će se održati u sportskoj dvorani Stella Maris u Umagu, no organizator događaja Veseljko Buić ističe da je to zaista krajnja solucija.

Karte je moguće nabaviti na info punktovima Istria Experience umaškog Istraturista, u umaškoj turističkoj agenciji Damir, u pazinskom frizerskom salonu As, u porečkoj fotoradnji Edi i pulskoj turističkoj agenciji Maremonti ili na dan koncerta na blagajni stadiona. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter