2Cellos 29. srpnja na ATP stadionu u Umagu

2Cellos
2Cellos

Prvi i jedini ovogodišnji istarski koncert jednog od najpopularnijih glazbenih dvojaca u svijetu, Dubrovčanina Luke Šulića i Puležana Stjepana Hausera, poznatih kao 2Cellos održat će se u utorak, 29. srpnja, na umaškom ATP stadionu u Stella Marisu s početkom u 21.30 sati.

Koncert je na današnjoj konferenciji za novinare najavio organizator Veseljko Buić iz pazinske agencije V.I.B., a kako je istaknuo, koncert će se održati na stadionu gdje će se par dana ranije igrati teniski mečevi ovogodišnjeg 25. ATP Vegeta Croatia Open turnira. Prije koncerta u Umagu Šulić i Hauser će svirati u Šibeniku, Srbiji, Francuskoj, Njemačkoj i Švicarskoj, a nakon toga ih put vodi u Sloveniju.

Dva violončelista u Umag dolaze nakon što su pokrili svijet svojom kombinacijom klasike, popa i rocka, prvo pjesmom "Smooth Criminal", obradama "Welcome to the Jungle", "Smells Like Teen Spirit" i "Hurt". Njihovu vrijednost prepoznao je Sony, jedna od najjačih diskografskih kuća na svijetu, a pod svoje ih je uzeo Elton John s kojim su odradili turneju i pomogao im je u snimanju drugog albuma na kojem su gostovali glazbenici poput Zucchera, Stevea Vaija, Naya Rivere u drugih.

Gostovali su u najpoznatijim američkim talk showovima gdje su osim o svojoj glazbi govorili i o Hrvatskoj pa su lani dobili i nagradu Hrvatske turističke zajednice. Jedno od najnovijih pristiglih priznanja je odlikovanje predsjednika Ive Josipovića redom Danice hrvatske kao najveći promotori Hrvatske u svijetu, a upravo rade na novom albumu, pa će publika u Umagu imati puno toga zanimljivog za čuti.

- Smatram da stadion kao što je ovaj u Umagu zaslužuje nastup ovakva dva virtuoza i vjerujem da će publika biti zadovoljna. Mislim da će odaziv publike biti dobar, ne samo onih iz Istre, nego i iz šireg područja, Slovenije i Italije i da će biti dosta turista. Stadion će za ovu priliku biti svečano dekoriran i opremljen četirima videoekranima, a sve će se odvijati u visokoj produkciji, najavio je Buić.

Prodaja karata počinje sutra, a publika može birati između karata za teren, VIP, tribina lože, tribina jug, te sjedenje istok i zapad, koje će se kretati od 160 do 270 kuna. Pretprodaja ulaznica u Istri je u turističkoj agenciji Damir u Umagu, frizerskom salonu As u Pazinu, Foto Studiju Edi u Poreču, turističkoj agenciji Maremonti u Puli te putem telefona na 091/5373533 i u Sloveniji u Planet TUŠ-u i baru Barbapapa u Kopru i agenciji Palma u Portorožu ili na 041/345845.

Valja istaknuti i da ova večer neće završiti nastupom 2Cellos, već se nakon njihova koncerta zabava nastavlja u Dance areni kraj stadiona gdje će nastupiti popularni sastav Soulfingersi predvođeni braćom Denisom i Harisom Ahmetaševićem. Pokrovitelji svih događanja su Grad Umag i Istraturist. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter