2Cellos 27. siječnja objavljuju album "Celloverse"


Popularni 2CELLOS, Stjepan Hauser i Luka Šulić 27. siječnja objavljuju treći studijski album "Celloverse" (Sony Masterworks/Menart). Zanimljivo je da će se na deluxe izdanju albuma naći i pjesma snimljena uživo na prošlogodišnjem koncertu u pulskoj Areni i to "With or without you" koju su u originalu proslavili U2, te obrada stvari "Thunderstruck" AC/DC, čiji je spot snimljen u Poreču te je već pogledan gotovo 30 milijuna puta.

"Celloverse" uključuje 13 novih pjesama, među kojima su "I Will Wait" Mumford & sonsa, "Wake Me Up" Avicii te "The Trooper" Iron Maidena za koju su spot snimili u pulskom klubu Uljanik. Na CD-u je i pjesma Paula McCartneyja "Live and Let Die", na kojoj gostuje slavni pijanist Lang Lang. Uskoro će biti objavljen i spot za pjesmu "Shape of My Heart" Stinga.

Album je nazvan po pjesmi koja nije obrada već originalna pjesma Luke i Stjepana:

- S ovom pjesmom želimo uvesti slušatelje u jedan novi svijet, u jedan cijeli novi svemir, Cello Universe, cello svemir. Želimo pokazati svu ljepotu, toplinu, čaroliju i magiju čela, odnosno svijet koji pokušavamo stvoriti zvucima ovog divnog instrumenta, kažu oni.

Uz standardno izdanje bit će objavljeno i deluxe izdanje CD+DVD sa sedam spotova a tu su "The Trooper", "Thunderstruck", "Highway to hell", "Welcome to the jungle", "Smooth criminal" te koncertni snimak "Smells like teen spirit" i već spomenuta "With or without you" snimljena na koncertu u pulskom amfiteatru.

Album su producirali sami violončelisti u društvu Filipa Vidovića i vratili se zvuku te konceptu prvog albuma koji ih je zajedno sa singlom, obradom hita "Smooth Criminal" lansirao u zvijezde. Stjepan i Luka već imaju krcat koncertni raspored za sljedeću godinu, što sa svojim solo nastupima, ali i s Eltonom Johnom po SAD-u. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter