28 novih emisija na TV Istri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

S novom, jesenskom, bogatijom programskom shemom TV Istra krenula je u ponedjeljak 3. listopada. O tome što je novo na regionalnoj televiziji i koji su im planovi razgovarali smo s direktoricom i glavnom urednicom Gordanom Restovic.

- U jesen smo startali s 28 razlicitih emisija za ciju je realizaciju zaslužno ukupno 38 djelatnika. Naglasak je na emisijama s bogatijim zabavnim sadržajima, ali i jezgrovitim vijestima.

Trudimo se obuhvatiti što je više moguce dogadanja na Poluotoku i to brzo prenijeti gledateljima da bi naše vijesti i dalje ostale najgledanije istarske vijesti. Lokalno i objektivno, glavna su nacela prema kojima TV Istra kreira program i prenosi informacije, stoga ih se u što je moguce vecoj mjeri pridržavamo.

Nova shema donosi ugodna poslijepodneva uz mozaicnu emisiju "Putujmo regijom" s novim pristupom u trajanju od sat i pol kroz koju ce gledatelje voditi Jelena Vitasovic i Milan Pavlovic. Što se zabavnih sadržaja tice, osvježenje ce unijeti emisija "Kuc Kuc" s Dijanom Maric Odobašic te "Žgabucin" ciji je voditelj Kristijan Nemet.

No, još su neke emisije u pripremi koje ce gledatelje iznenaditi u studenom. Bit ce za svakoga ponešto - posebni blokovi o europskim projektima, novim propisima i zakonskim pracenjima pojedinih podrucja, kazališnih i književnih dogadaja te novosti iz zdravstva.

U programu ce se naci i riznica znanja, emisija o istarskim legendama, bogati kulturni presjek dogadanja, aktivna politicka izvješcivanja, kao i emisije s gospodarskom, sociološkom i komunalnom problematikom. Takoder, potpisali smo ugovor za prijenos Formule 1 i tijekom iduce godine, najavila je izmedu ostalog Restovic.

Vec se duže prica o mogucem preseljenju sjedišta TV Istre iz Pazina u Pulu.

- Nadamo se preseljenju pocetkom iduce godine. To je dosta kompleksno buduci da prekid programa ne smije biti dulji od 24 sata, ali nas ujedno veoma veseli. Bit ce to prilika za obnavljanje naše dotrajale tehnicke opreme te ostvarenje nekih drugih pogodnosti poput, primjerice, veceg i kvalitetnijeg studijskog prostora.

Vjerujemo da cemo tada ponuditi još znatno kvalitetniji program, ukljucujuci onaj jutarnji, emisije za djecu i slicno, što nam sada nedostaje, kaže Restovic.

U planu je zajednicka programska realizacija s još cetiri televizijske kuce (TV Jadran Split, TV Varaždin, TV Vinkovci, Kanal Ri) koje su sastavnica UNE, udruge cija je clanica odnedavno i TV Istra. Spomenute clanice zajedno pokrivaju podrucja s preko dva milijuna gledatelja.

- Premda je TV Istra mlada televizija, jer djeluje tek od 1. sijecnja ove godine, u njezinom su timu uglavnom ljudi s 15-godišnjim iskustvom u ovom poslu. Radi se o mladom kadru medu kojim vlada pozitivna radna atmosfera te motivacija za rad, što je u ovom poslu iznimno važno, istaknula je Restovic.


Podijeli: Facebook Twiter