25.800 kuna za vrticko igralište

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na predblagdanskom prijemu tinjanskog nacelnika u restoranu u Limskom kanalu okupilo se više od stotinu tinjanskih poduzetnika, poslovnih partnera i suradnika opcinske uprave. Nacelnik Mladen Rajko uzvanike je upoznao s najvažnijim postignucima opcinske uprave u godini koja izmice i najavio najvažnije projekte u mandatu koji je prakticki tek poceo.

Jedan od najvažnijih je izgradnja novog vrtica pa se u tu svrhu planira izgradnja poslovne zgrade nedaleko od opcinskog sjedišta: prodajom poslovnih prostora u prizemlju te zgrade kani se namaknuti novac za izgradnju cijelog objekta u kojem bi novi djecji vrtic bio smješten na katu.

Na prijemu je organizirana prodaja slika, radova polaznika tinjanskog vrtica, a prikupljeni novac namijenjen je za nabavu novih sprava za vrticko igralište. Kako su izložile Vesna Rusijan Ljuština, ravnateljica pazinskog djecjeg vrtica Olga Ban, i teta u tinjanskom vrticu Davorka Kalcic, sadašnje sprave derutne su, stare dvadeset godina, a i kad su nabavljene, bile su polovne. Za novu kombiniranu penjalicu s toboganom, ljuljacku i klackalicu potrebno je prikupiti 40-50 tisuca kuna.

Za dvadeset slika izlicitirano je 25.800 kuna. "Imamo tobogan!", radosno je uskliknula teta Davorka. Najugodnije iznenadenje priredio je zagrebacki poduzetnik Vinko Pinezic, rodom iz Kringe, koji je jednu od djecjih slika kupio za 10 tisuca kuna.

Zabavna igra "Trenutak istine na tinjanski nacin" završila je bez pobjednika jer su svi bracni parovi, koji su trebali pokazati koliko se poznaju i boriti za naslov najidealnijih supružnika Tinjanštine, postigli jednak rezultat.


Podijeli: Facebook Twiter