250 stanova s popustom od 90 posto!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zvuci poput sijecanjskih rasprodaja prošlotjedna najava da ce Raiffeisen banka ponuditi na tržište stanove s popustom od cak 90 posto. No, to je doista izjavio Dražen Nikolic, predsjednik Uprave hrvatskog Raiffeisen Consultinga, tvrtke kceri te austrijske bankarske grupacije.

Pojasnio je da se Raiffeisen u akcijskim prodajama riješio dijela najkvalitetnijih i najskupljih stanova koji su kupovani gotovinom u 80 posto transakcija.

- Od 650 stanova ukljucenih u akciju zasad su se prodala 204. Ocekujem da cemo kroz iducu godinu iz tog portfelja prodati još 200-tinjak stanova, a ostale cemo morati otpisati. Kada otpišemo imovinu, dobro je da je prodamo i za 10 posto vrijednosti, ali to ce biti jako mali dio stanova na koje tržište ne smije racunati. Osim što ce ponuda biti mala, bit ce to stanovi upitne kvalitete na lošijim lokacijama, objašnjava Nikolic.

Dakle, iz toga se dade zakljuciti da ce oko 250 stanova ponuditi po vrlo niskoj cijeni koja bi mogla biti manja za 90 posto od sadašnje. Pogledom te ponude, koja je dostupna na web stranici www.limun.hr, vidljivo je da je najviša tražena cijena 3.150 eura po cetvornom metru za stan u Cavtatu, a najmanja za stan u Županji, 900 eura po metru.

U Istri nude 61 stan na pet lokacija. U Banjolama (Volme), u Puli (Valturska ulica), u Taru (Brajde), u Novigradu (u Ulici G. Martinuzzi) i Umagu (Moela).

Objekti su to koje su kreditima Raiffeisena dali izgraditi Puljani Gianni Signorelli i Milan Šukovic, Porecani Stevo Žufic i Zdenko Tomcic te Josip Švenda iz Cakovca. Ukoliko neki od tih stanova ne budu prodani 2010. godine, vec 2011. bi ih banka mogla ponuditi na tržište po mnogo nižim cijenama nego što je to danas slucaj.

Teško da se može ocekivati cijena od 150 eura po kvadratu u Puli i 275 eura u Novigradu. No, to bi mogla biti pocetna cijena, a za koliko ce se prodati najvjerojatnije ce odluciti kupci na dražbama.


Podijeli: Facebook Twiter