24. Ulica: Sutra poznati svi sudionici osmine finala

 Sutra za četvrtfinale - Nikola Prelčec, Pizzeria Jupiter klinci
Sutra za četvrtfinale - Nikola Prelčec, Pizzeria Jupiter klinci

Danas će biti poznata imena svih sudionika osmine finala na 24. izdanju malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2012 - Suzuki Motortech". Vizu za "sweet sixteen" već je izborilo 11 haklerskih družina, mjesta ima za još pet. Poznata su već i tri para osmine finala, pa će se tako Pizzeriji Jupiter, dvostrukim pobjednicima "Ulice", suprotstaviti Navigator Veruda. Bit će to dvoboj iskustva i mladosti u kojem "jupiterovci" slove kao papirnati favoriti, no mladi Verudeži, koji u tri odigrana susreta nisu primili niti jedan gol, pokazali su da ih se nikako ne smije podcijeniti.

I Pizzerija Jupiter klinci, finalisti lanjske "Ulice", znaju kako im se zove prepreka koja ih dijeli od ulaska u četvrtfinale. To je Caffeteria Lovrić, družina koja je među 16 najboljih stigla najtrnovitijim putem, svladavši najprije Zračnu luku, potom AS Višković Spartanse, trećeplasiranu ekipu lani, da bi potom u gledalište poslala i Indio Signal Sistem, pobjednike "Ulice" iz 2007. godine. Klinci su, premda su imali lakše protivnike, podsjetili na izdanja koja su ih prošle godine dovela u samu završnicu, a akcije su im dodatno skočile povratkom na parket Zgrablića, najboljeg igrača lanjske "Ulice", i Prelčeca, čiji je nastup amenovao trener Istre 1961 Igor Pamić. S njima dvojicom u ovom susretu jezičac na vagi malo preteže na stranu klinaca, što ne znači da Caffeteria nema svoje adute.

Četvrtfinalistu će dati i sraz između MNK Jaši i Gea "Gangnam style". Jaši su, kao drugi nositelji, u prvom kolu bili slobodni te su morali preskočiti samo dvije prepreke da stignu do osmine finala. Lani ih je upravo u ovoj fazi turnira nakon izvođenja sedmeraca izbacio Elektroimpex, uskrativši im tako peto uzastopno četvrtfinale na "Ulici", sad izgledaju spremni da otvore novu seriju. Što se tiče njihovih protivnika, Geo je u ovom turniru zabilježen po dvije stvari, prvom pogotku koji je postigao Rusijan i prvom, nadamo se i jedinom, prekidu kojem su, ni krivi ni dužni, bili akteri. Kako je ogled protiv Visitorsa registriran rezultatom 3:0, ispada da ni oni još nisu primili gol na turniru, premda su im Fažanci dvaput zatresli mrežu, no pitanje je kako će odgovoriti na ispit koji će pred njih postaviti Kostešić i ostatak Jaša. (I. CEROVAC)

 


Podijeli: Facebook Twiter