24-satno crtanje stripa u Rojcu

Ilustracija
Ilustracija

Sutra i prekosutra u prostoru udruge Art & Music, na drugom katu sjevernog krila pulskog Rojca održat će se besplatna radionica 24-satnog crtanja stripa koja će početi u podne.

Radi se o vježbi koju je smislio Scott McCloud kao test i analizu vlastitih mogućnosti, a cilj je da svaki sudionik nacrta 24 stranice stripa. Crtajući tom brzinom ne dobivaju se uvijek produkti profesionalne razine, ali je svakom sudioniku omogućeno da vidi kako radi pod pritiskom te često nastanu spontani, jasni, čisto ispripovijedani stripovi, objašnjavaju organizatori radionice na službenim stranicama projekta. Vježba je jednako korisna profesionalcima kao i početnicima ili potpunim amaterima. Iako tu vježbu može svatko raditi sam kod kuće, crtači su brzo otkrili da je "čoporativni mazohizam" zabavniji i stimulativniji. Diljem svijeta, od dućana specijaliziranih za stripove do predavaonica po umjetničkim školama, crtači se okupljaju u gomilice koje rade kroz noć.

U Hrvatskoj se radionica održava treći put, a prvi put u Puli u organizaciji udruge Art&Music u suradnji s pulskom Školom primijenjenih umjetnosti i dizajna. Zainteresirani se mogu prijaviti putem maila [email protected]. Osim u Puli, ova radionica, odnosno vježba, održava se istovremeno u Zagrebu, Osijeku i Splitu. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter