22 talijanska gumenjaka uplovila u pulsku luku

63 člana talijanskog kluba NonsoloMare iz talijanskog grada Padove stiglo je s 22 gumenjaka do pulske luke
63 člana talijanskog kluba NonsoloMare iz talijanskog grada Padove stiglo je s 22 gumenjaka do pulske luke

Čak 63 člana kluba NonsoloMare iz talijanskog grada Padove stiglo je s 22 gumenjaka do pulske luke i vrijeme iskoristili za kratak objed u ACI marini. Kako kaže voditelj kluba NonsoloMare Gabriele Imparati, riječ je o 19. po redu vožnji nazvanoj "Raid di santa Eufemia", a u čast zaštitnice grada Rovinja.

- Mi već godinama asistiramo ACI Cup-u koji se održava u Rovinju te smo odlučili u to ime organizirati i ove izlete za naše članove koji se inače održavaju u studenom, ali smo ih prebacili za travanj. Krenuli smo u četvrtak iz Marana put Rovinja, pritom se registrirali na graničnom prijelazu u Novigradu.

Drugi dan smo u Puli i nastavljamo put Medulina, u subotu idemo autobusima do Rijeke te se isti dan vraćamo na Crveni otok u Rovinju gdje i noćimo. Zadnji dan nam je nedjelja kada ćemo se i vratiti u Marano. Za sam prijelaz od jedne do druge jadranske obale ne treba nam puno, oko sat i pol do dva, rekao nam je Imparati.

A kako smo mogli čuti od sudionika, svih 20-ak gumenjaka vrlo su vrijedni; njihova se cijena kreće od 25 do 100 tisuća eura. Počasnim đirom po luci ovi su se ljubitelji Jadrana i istarske obale pozdravili s Pulom. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ; snimio M. MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter