21. kolo HNL-a: Pobjede Zagreba i Lokomotive

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prve dvije utakmice 21. kola Prve HNL odigrane su danas u Zagrebu po snježnim uvjetima u kojima su se bolje snašli domaćini. Zagreb je u Kranjčevićevoj svladao Zadar 2:1, dok je Lokomotiva u Maksimiru pobijedila Split 3:2.

U derbiju začelja Zagreb je preokretom u završnici prvog poluvremena stigao do vrijedna tri boda. Gosti su poveli preko Heistera (27), poravnao je Medić (40), a pobjedu domaćima osigurao je Abdurahimi (45+2). Ovom pobjedom Zagreb je stigao do 19 bodova te je i dalje posljednji, ali sada ima jednak broj bodova kao desetoplasirani Inter i 11. Cibalia, dok je Zadar deveti s bodom više.

Utakmicu punu preokreta odigrali su Lokomotiva i Split, a tri boda domaćima je golom 10 sekundi prije isteka posljednje, pete minute sudačke nadoknade donio Andrej Kramarić. Prethodno je Lokomotivu u vodstvo doveo Puljić (32), kapetan gostiju Križanac (35, 82) je s dva gola preokrenuo situaciju na terenu, da bi u završnici Antolić (84) i Kramarić (90+5) zadržali bodove u Zagrebu.

Ovom pobjedom Lokomotiva se bodovno izjednačila s drugoplasiranim Hajdukom (36 bodova), dok je Split četvrti (33 boda). Vodi Dinamo s 44 boda. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter