21. izdanje turnira Moja ulica, moja ekipa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prostorijama generalnog sponzora Suzuki Motortecha održana je konferencija za novinare kojom je najavljeno 21. izdanje malonogometnog turnira Moja ulica, moja ekipa 2009 - Suzuki Motortech. Osnovne pojedinosti o predstojecem, po brojnosti drugom okupljalištu haklera u Hrvatskoj, iznijeli su Žarko Mihajic i Alen Benazic, predsjednik i tajnik Sportskog društva Hakl, glavnog organizatora turnira, a pridružio im se i Ivan Poropat u ime generalnog sponzora.

Ovogodišnja Ulica, njeno 21. izdanje, odnosno šesto nakon pauze u održavanju duge 12 godina, zapocet ce u Domu sportova "Mate Parlov" 11. prosinca u 17 sati i odvijat ce se tijekom tri prosinacka vikenda sve do finalnog ogleda koji ce biti na rasporedu 27. prosinca u 19 sati.

Uz generalnog sponzora Suzuki Motortech te Grad Pulu kao pokrovitelja, ove se godine u organizaciju ove manifestacije kao prijatelj-partner pridružila i NK Istra 1961, dok ce pokrovitelji "Mini Ulice - Glas Istre" biti Istarske županija i Glas Istre. Usprkos sveopcoj recesiji, kotizacija za nastup se nece mijenjati te ce i ove godine iznositi 400 kuna po ekipi, cime ce zasigurno ostati najmanja u Hrvatskoj za prijavu na neki "ozbiljniji" turnir.

Igrat ce se po kup sistemu (na ispadanje) te po "starom" modelu malog nogometa (5+1), a nagradni fond, koji ce podijeliti cetiri najuspješnije ekipe, iznosit ce 30 tisuca kuna (15 - 8 - 5 - 2). Ulaznica ce koštati deset kuna, a kao i svake godine, dio tako prikupljenih sredstava organizator ce izdvojiti za humanitarne svrhe, poput 30 tisuca kuna koje su lani bile donirane Domu za nezbrinutu djecu (bivši Dom Ruže Petrovic). Visini tog iznosa umnogome je pripomogla i kvaliteta natjecanja, glavni "krivac" što je Dom sportova "Mate Parlov" tijekom trajanja lanjskog turnira posjetilo više od 13 tisuca gledatelja, a vrhunac je bila ispunjena dvorana posljednjeg finalnog dana.

Ekipe se mogu prijaviti za nastup od petka pa sve do 8. prosinca na brojeve telefona koje mogu pronaci na internetskoj stranici www.sdhakl.hr, ili uživo u Domu sportova "Mate Parlov" od 1. do 8. prosinca od 18 do 20 sati. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na internetskoj adresi [email protected].

Izvlacenje parova održat ce se u kasinu hotela Histria 9. prosinca u 19 sati. Što se tice broja ekipa, organizatori bi bili zadovoljni da se ponovi prošlo izdanje kad su se u kosturu nagurale 104 haklerske družine, a ne bi bilo veliko iznenadenje, s obzirom na ekspanziju malog nogometa, da se dostigne i rekordan broj od 117 ekipa koje su se borile za naslov 1979. godine.

Zbog velikog broja zainteresiranih, broj ekipa koje ce ove godine nastupiti na "Mini ulici - Glas Istre", turniru za djecake do 11 godina starosti, organizator je s 12 odlucio povecati na 15. Momcadi ce biti oslobodene placanja kotizacije i bit ce podijeljene u pet skupina po tri, a prolazak u cetvrtfinale izborit ce prvaci skupina i tri najbolje drugoplasirane momcadi.

Naslov prvaka glavnog turnira brani porecka Vita Leva Elektrometal, dok je u konkurenciji djecaka lani najbolja bila kombinirana ekipa Vrsar/Jadran.


Podijeli: Facebook Twiter