200 Nijemaca dopedaliralo u Rovinj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvjestotinjak biciklista iz Njemacke u sklopu proljetne biciklisticke ture - "Radfrühling in Istrien 2011" radio-televizije regije Bavarske "BR 1 - Bayern 1 Radioclub" stiglo je u srijedu u Rovinj na glavni gradski trg. Vesele bicikliste su docekali djelatnici Turisticke zajednice, a sve je zacinila glazbom folk skupina Batana ispred hotela Adriatic gdje ih je cekala i okrjepa.

Biciklisti su smješteni u Porecu, a njihov boravak traje osam dana. "Radfrühling in Istrien 2011" organizira se u suradnji I.D. Riva Toursa, Valamara, Kompas Travela i Upravnog odjela za turizma Istarske županije.

Rovinj im je bila peta etapa - krenuli su iz Vrsara te preko Lima stigli na rovinjski glavni gradski trg. Protekle su subote, prvog dana boravka u Istri, krenuli iz Savudrije do Novigrada, potom je uslijedila tura iz Novigrada do Poreca, a sutra iz Rovinja krecu za Žminj. Iz Žminja ce potom u Vodnjan, a sve ce okoncati u subotu turom od Bala do Pule.



Inace, njemacka radio-televizija organizira i poznatu BR Radltour, biciklijadu koja je nešto zahtjevnija i organizira se od 1990. godine u nekoliko država. Tu se vozi do 90 kilometara dnevno dok u Istri biciklisti dnevno voze od 25 do 45 kilometra. U Hrvatskoj ih prate njihovi radijski i televizijski novinari.

U našoj su zemlji cetvrti put, od cega su tri puta bili u Istri - 1999., potom 2006. i ove godine, a po svemu sudeci u Istru ce se još vracati.

Svi su biciklisti u Rovinj stigli s osmjehom na licu, a od organizatora iz Njemacke stižu samo rijeci hvale. Na ovaj nacin kroz prirodu kažu da najbolje upoznaju zemlju, a najviše su ih oduševili doceci lokalnih turistickih zajednica i ljudi opcenito.

Od supervizora iz ID Rive, Olivera Bošnjaka, saznajemo da i nakon biciklisticke ture organizirano provode vrijeme pa se zabavljaju uz aerobik u vodi, plešu te igraju društvene igre. (M. MEDIC; Snimio M. MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter