20 Istrana testiralo inteligenciju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U sklopu Medunarodnog dana inteligencije, organizacija Mensa u subotu je organizirala testiranje inteligencije u Pazinu kojem se odazvalo dvadeset kandidata iz cijele Istre.

Testiranje je simultano održano u više hrvatskih gradova, pa je pazinski odaziv s obzirom na brojnost ukupne populacije medu boljima u Hrvatskoj.

Kandidati ce ishod testa dobiti poštom na kucnu adresu, a ako im rezultat odnosno testom utvrdeni kvocijent inteligencije zadovoljava kriterije za clanstvo u Mensi, u kuverti ce dobiti i pristupnicu odnosno uplatnicu za uplatu clanarine.

Testiranje u Pazinu provodila je istarska ekipa Mense predvodena predsjednicom medužupanijske podružnice Vilmom Vlacic, a pomagali su joj Tanja Berc Kneževic, inace clanica predsjedništva hrvatske Mense, Ervin Štifanic i psihologinja Marina Župan.

Mensa u Istri ima 31 clana, što je nedovoljno za osnivanje samostalne podružnice, pa su istarski clanovi ove udruge visokointeligentnih osoba udruženi s kolegama iz Primorsko-goranske i Licko-senjske županije u podružnicu LIP (Lika-Istra-Primorje).

U subotu navecer je u Dopolavoru na Ucki održan i zbor ove podružnice, na kojem je za predsjednicu ponovno izabrana Vilma Vlacic iz Pule, za tajnicu Katarina Volaric Nižic iz Kraljevice, te za blagajnika Josip Miloš iz Rijeke.


Podijeli: Facebook Twiter