20 godina uz zvuke udaraljki

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Domu hrvatskih branitelja sinoc je održan koncert u povodu 20. obljetnice umjetnickog i pedagoškog rada udaraljkaša Vedrana Vojnica, profesora u pulskoj i labinskoj glazbenoj školi. Pred prepunim auditorijem ovom su prigodom uz Vojnica i njegove stalne suradnice - pijanisticu Eldu Krajcar Percan, Vesnu Ivanovic Ocvirk i flautisticu Samantu Stell - nastupili i njegovi sadašnji i bivši ucenici. Upravo su oni u završnici koncerta privukli posebnu pažnju publike, i to nastupima u razlicitim instrumentalnim formacijama.

U klavirskoj pratnji Ivanovic Ocvirk Andreas Kancelar, Toni Pernic i Aleksandar Jevtovic svirali su "Concert Piece" M. Arnolda, a isti su glazbenici, bez klavira, a uz Vedrana Bužletu i Luanu Racan, izveli "Inkodo" J. Smitha. Kompletni je, pak, sastav bivših ucenika uz Vojnica za marimbom i gostom za bubnjevima - afirmiranim i priznatim udaraljkašem Markom Matoševicem - svirao Mancinijevu "Suite for drum set solo and percussion ensemble" i tim su slavljenickim zvucima i zakljucili preksinocnji koncert.

A slavljenik se odlucio u središnjem djelu koncerta predstaviti za marimbom (prvi stavak W. A. Mozartovog "Koncerta za klarinet i orkestar" u Vojnicevoj transkripciji i uz Krajcar Percan), vibrafonom ("In Your Quiet Place" G. Burtona/K. Jarretta s Ivanovic Ocvirk) i bubnjevima (pet minijatura za flautu i bubnjeve - "Rondell" R. Pezolta sa Stell). Prvi je programski blok zasluženo pripao najmladima, polaznicima Vojnicevih klasa pulske i labinske glazbene škole.

Pulski je Ansambl udaraljki (u sastavu: Petar Drobnjak, Gloria Gudelj, Matija Osterc, Andrija Bošnjakovic, Fran Kirin, Alberto Stanko Perkovic) nastupio s "Yomambom" M. Houliffa, a labinski Trio udaraljki (koji su cinili Filippo Bubic, Filip Aleksandar Koroljevic i Stiven Varadin) svirao je V. Vojnicevu "Mambinho".

Naslov "Tom's Trio" M. Lefevrea odabrali su David Martincic, Matija Prpic i Anton Kliman, a Dora Vojnic i Tena Bevcar predstavile su se s "Marche" C. Ph. E. Bacha te "Menuetom" i "Musette" J. S. Bacha. Svi su udaraljkaši ispraceni dugim aplauzom zadovoljne publike.


Podijeli: Facebook Twiter