2. pulski karneval zadnje subote u siječnju

Prvi pulski karneval bio je uspješan (M. ANGELINI)
Prvi pulski karneval bio je uspješan (M. ANGELINI)

Drugi pulski karneval održat će se u subotu 30. siječnja iduće godine, obznanjeno je na konferenciji za novinare u pulskoj Turističkoj zajednici, gdje je predstavljen plan i program karnevala te upućen poziv građanima Pule i okolice da se odazovu u što većem broju.

Direktorica pulske Turističke zajednice Sanja Cinkopan Korotaj kazala je da 16. siječnja maškare preuzimaju ključeve grada. Paljenje Pusta predviđeno je za 9. veljače na već tradicionalnom mjestu na Velom Vrhu.

- Prvi pulski karneval bio je uspješan, sudjelovalo je 20 grupa, te uz "tesanje" nekoliko sitnica, vjerujemo da će ovaj drugi također biti uspješan, rekla je Cinkopan Korotaj i dodala da će na njemu nastupiti i svi prošlogodišnji sudionici.

Maškare će se, rekla je, okupiti ispred Arene gdje će biti organiziran program, a potom se u povorci, oko 11.30 sati, kreće prema Giardinima, odnosno Portarati. Program će, dodala je, biti objavljen na web stranicama TZ-a te je pozvala grupe koje namjeravaju sudjelovati u karnevalu da se jave i prijave u Turističku zajednicu.

Da se građani odazovu što većem broju, pozvao je i Zdravko Juran iz karnevalske grupe Veli Vrh - Valmade.

- Ne treba raditi alegorijska kola od 10 metara, dovoljna je grupa od nekolicine, ali da bude tematska, kompaktna, zajednička. Piturajmo se, maškarajmo i sudjelujmo, kazao je Jurman i napomenuo da Pula još od starog Rima ima tradiciju maškara.

Damir Pletikos Koroman iz Udruge za očuvanje domaće beside i maškara Puljštine rekao je da je suradnja s riječkim grupama već počela i potvrđeno je da će oni doći na pulski karneval. I on je pozvao sve da se priključe povorci i dobro se zabave. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter