2 od 15: Zeleno-žuti imaju igru, ali nemaju bodove

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novo gostovanje, novo razočaranje. Ponovno se zeleno-žuta karavana pognutih glava vratila s gostovanja. Ovim slučajem s najbližeg.

Susjedski derbi u Rijeci oslikao je dosadašnji tijek pulske sezone. Još su jednom nogometaši Istre 1961 dobro igrali i još su jednom ostavili bodove. Držali su bod u zubima do 90. minute i onda ga vratili domaćinima. Zadržali su pulski nogometaši osmo mjesto na ljestvici, ali su sad velikih pet bodova daleko od sedme pozicije koju drži Split, dok su im Inter i Cibalia za petama, stigli su na samo bod zaostatka.

- Ovo već postaje frustrirajuće. Ponovno smo prikazali dobar, napadački nogomet do izlaska Anđelkovića, ali smo još jednom ostali bez bodova. Nije situacija sad ni gora, ni bolja nego prije, ali nešto moramo mijenjati - razmišljao je naglas trener Igor Pamić. - Riječani nisu pokazali ništa novoga u subotnjem derbiju igranom pred solidno ispunjenim tribinama. Svojom igrom sigurno nisu iznenadili.

Samo dva osvojena boda u pet nastupa obično u klubovima pale crveno svijetlo i treneru se trese stolica.

- S predsjednikom Ščeglovom sam o tome pričao prije Rijeke i on mi je dao punu potporu. Naglasio je da je zadovoljan igrom koju prikazujemo. Sad nismo ponovno razgovarali o tome i nastavljam s planiranim. Dio Demona je tražio moju ostavku, ali on nije htio niti čuti o tome. Nema druge nego zasukati rukave i radom se dignuti na ljestvici - tvrdi Paminjo.

Nakon ovog poraza trener Pamić imat će dva tjedna vremena da svoju momčad pripremi za teška iskušenja koja slijede pulskom prvoligašu. Prva stanica nakon stanke biti će Poljud, slijed dolazak Slaven Belupa u Pulu i potom zeleno-žuti gostuju kod Dinama, s time da ih između Slavena i Dinama očekuje i gostovanje u Osijeku u Kupu. (Roberto CAR)

Sutra u Rovinju, pa Buzet i Koper

Tijekom ovog će tjedna Istra 1961 odigrati čak tri prijateljska susreta. Sutra će u 16 sati u Rovinju, na Valbruni, igrati protiv iranskog prvoligaša Naft Tehrana koji je u ponedjeljak svladao Rijeku 2:1. u Srijedu ih očekuje nastup u Buzetu u istom terminu, a u subotu u Kopru u 15 sati igraju protiv domaćeg slovenskog prvoligaša.


Podijeli: Facebook Twiter