2. obiteljska olimpijada u Buzetu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Posve u sportskom duhu, obitelj Greblo - Vedrana, Zoran, Borna (10) i Erik (8), te obitelj Paro - Katarina, Sanjin, Judita (8,5) i Agata (4,5), svaki s po šest bodova, podijelile su prvo mjesto na Obiteljskoj olimpijadi, drugu godinu zaredom održanoj u Sportskoj dvorani u Buzetu.

Sa svega bodom manje, Marko i Danijela Puh te njihova 6,5-godišnja kcerkica Paola osvojili su olimpijsko srebro. Jedino takvo natjecanje u hrvatskim okvirima okupilo je dvadesetak obitelji koje su subotnje prijepodne provele u nadmetanju i druženju.

- Došli smo jer se volimo družiti i igrati se zajedno, a posebno smo sretni jer smo lani bili cetvrti, promakla nam je medalja za jedan bod, a ove smo je godine osvojili, izjavila je Katarina Grbac Paro.

- Pobjeda nije toliko bitna, važno je sudjelovati da kao obitelj pokažemo sportski duh i zajedništvo. Obiteljska olimpijada savršena je ideja, trebali bi se ukljuciti i ostali gradovi, rekao je Zoran Greblo.



Upalivši znamen obiteljske olimpijade, obiteljski plamen, ovo je nadmetanje za roditelje s djecom predškolskog uzrasta starijom od cetiri godine pa sve do cetvrtih razreda osnovne škole simbolicno otvorila najmlada clanica prošlogodišnje pobjednicke obitelji, Iva Katarincic. Puno sportske srece svim sudionicima zaželio je gradonacelnik Valter Flego koji se zatim zajedno sa suprugom Brankom i sinovima, Ivom (6) i Dinkom (8), takoder okušao u olimpijskim igrama.

Mali Buzecani ubacivali su CD-e u plasticne tanjure, mame i tate hranili pudingom od cokolade, obuvali stolice, trcali, nizali perlice na konac, gradili tornjeve i izvrsno se zabavili. Ukupni pobjednici osvojili su umjetnicku keramiku, rad Goranke Crnac, dok su za prva tri mjesta u svakoj igri dodijeljene medalje. Sve natjecateljske obitelji nagradit ce se izletom u Rijeku, lutkarskom predstavom i posjetom rijeckom Planetariju.

Programom natjecateljsko-zabavnog sadržaja, koji je Povjerenstvo za ravnopravnost spolova organiziralo zajedno s djecjim vrticem Grdelin, Osnovnom školom "Vazmoslav Gržalja", Turistickom zajednicom, Zajednicom sportskih udruga, Društvom Naša djeca i Puckim otvorenim ucilištem "Augustin Vivoda" - Narodnom knjižnicom, uz podršku Obiteljskog centra Istarske županije, u Buzetu su ujedno obilježili Medunarodni dan obitelji.

Projekt obiteljske olimpijade dobro su prihvatili djeca i roditelji. "Podržavam ovaj program. Veoma mi se svida i smatram da cemo na ovaj nacin biti još više povezani kao roditelji i kao djeca", rekla je Margareta Vivoda, koja se sa suprugom Robertom te sinovima Aronom i Erikom Andreasom prvi put natjecala na olimpijadi.


Podijeli: Facebook Twiter