1A liga odbojkašica: Rovinjke glatko do pobjede

Marina Ćorić i Marija Slavulj (arhiva)
Marina Ćorić i Marija Slavulj (arhiva)

Odbojkašice Rovinja su glatkom pobjedom u tri seta protiv Osječanki zaključile ovaj dio prvenstva i u doigravanje za prvaka, koje počinje već u subotu, startat će s osme pozicije te time u četvrtfinalu igrati protiv zagrebačke Mladosti.

Ova utakmica igračicama trenera Benussija nije bila od rezultatskog značaja jer su i prije nje bile "zabetonirane" na drugom mjestu 3. skupine, ali željele su gošćama uzvratiti za neočekivani poraz u Osijeku.

Preciznim servisima Vitasović i Čorić igračice Rovinja povele su 8:4, ali su gošće preko L. Grahovac na servisu te Grubiše i Lulić u bloku poravnale na 11:11.

Domaće su u nastavku uzvratile preko Slavulj i Žarković i ubrzo osvojile prvi set. U drugoj su dionici Rovinjke predvođene Terlević i Žarković povele 14:10, nakon čega su Osječanke izjednačile na 19:19, ali potom nisu našle načina da zaustave seriju servisa Vitasović.

U završnicu trećeg seta ušlo se rezultatom 23:23, a potom je Marija Slavulj donijela uvjerljivu pobjedu domaćinu.

Susret 12. kola Prve A lige odbojkašica, 3. skupina: Rovinj - Osijek 3:0 (25:23, 25:19, 25:23). Dvorana Gimnasium. Gledatelja: 100. Suci: Dajana Miškulin (Sv. Lovreč), Dean Poropat (Rovinj).

ROVINJ: Cvitić 5, Božić 7, Šimunović, Jurić 5, Terlević 7, Slavulj 14, Vitasović 5, Žarković 7, Čorić 11, Janko (L).

OSIJEK: Kolarić 4, Fabulić (L), Grubeša 6, Magdić 4, I. Grahovac 3, Lulić 7, Mihaljević 4, Volmut 7, Matković 6, L. Grahovac 5. (Iv. R.)


Podijeli: Facebook Twiter