1.A liga odbojkašica: Poreču pobjeda, Puljankama bod

Radost Porečanki (J. PREKALJ/arhiva)
Radost Porečanki (J. PREKALJ/arhiva)

Kao što se i pretpostavljalo, nakon što su u dva susreta odbojkašice Poreča u Kupu početkom sezone bile bolje od Vinkovčanki, i u večerašnjem se ogledu sedmog kola prve jakosne skupine Prve A lige istih suparnica vozilo u samo jednom smjeru.

Izlet u Slavoniju Porečanke prošle su puno lakše od očekivanja te su sedmom pobjedom u isto toliko ligaških kola ostale i dalje apsolutne vladarice lige. Dok su se domaće odbojkašice okrenule već je bilo 2:0 za Porečanke. Malo je pala porečka igra u trećem setu, no nedovoljno da set i konačna pobjeda dođu u pitanje.

- Moram reći da su djevojke odigrale ozbiljno, onako kako treba igrati. Kao pravi lider prvenstva opravdali smo prvo mjesto suverenom igrom na terenu, rekao je nakon utakmice trener Miodrag Stojaković.

- Znali smo da je jedino oružje  protivnica servis i tu smo posebno bili na oprezu. Uspjeli smo tako kontroliranim prijemom servisa i angažiranom obranom napraviti da nam ne mogu naštetiti ni u jednom trenutku susreta. Malo smo dozvolili pad, no ispalo je na kraju ipak dobro. Dobro je i da smo lagano i za kratko vrijeme došli do pobjede, da se puno ne trošimo pred zgusnut ritam puno jačih utakmica u koji sad ulazimo, veli Stojaković.

Utakmica 7. kola Prve A liga odbojkašica, skupina I: Vibrobeton - Poreč 0:3 (13:25, 14:25, 20:25). Dvorana SC Lenije. Gledatelja 200. Suci: Zamaklar (Belišće) i Vučak (Valpovo).

VIBROBETON: Stojanović, Bakunčić, Perić, Merli, Tomić, Žurić, Kulić, Pelin, Goričkić, Rasković, Jurić.

POREČ: Ćosić, Sain, Zahirović, Brletić, Miloš, Burilo,Čizmić, Jakšetić, Žužić, Novosel. (M. P.)

Odbojkašice pulske OTP banke stigle su do prvog ovosezonskog boda. Nakon pet "čistih" poraza u kojima nisu uspjele stići niti do počasnog seta, "bankarke" su večeras u Pattinaggiu, nakon 130 minuta neizvjesne borbe, poražene 2:3 od gošći iz Osijeka.

Ishod je to kojim teško mogu biti zadovoljni u domaćem taboru, jer premda su pulske odbojkašice napokon uspjele prekinuti bodovnu sušu, po svemu što su prikazale na parketu nikako nisu smjele dopustiti da im puni plijen isklizne kroz prste.

Nakon izjednačenog ulaska u prvi set, "bankarke" su se do drugog sudačkog time-outa uspjele odlijepiti (16:12) i potom ovu dionicu mirno riješiti u svoju korist (25:18). Drugi set donio je sličan uvod (8:7), no nastavak je protekao u puno izjednačenijoj igri (16:15), u kojoj su sretnije i spretnije bile domaće odbojkašice te u režiji Jane Milin uspjele slaviti s 25:23.

Igra živaca nastavila se i u trećoj dionici. Igralo se "bod za bod" do 17:17 kad su gošće serijom 0:3 prebacile vodu na svoj mlin. Uspjele su "bankarke" osvojiti sljedeći poen, imale i kontru da se primaknu na "minus jedan", no nisu je iskoristile i tu je set bio izgubljen (19:25).

Nastavile se Osječanke u tom ritmu i u četvrtoj dionici (1:7), no Puljanke su se odbile predati, u samoj završnici stigle do poravnanja (22:22), da bi potom tri sljedeća poena i set pripali gošćama. Tu su se domaće igračice praktički predale i sve što su u ruletu petog seta uspjele osvojiti bila su tri utješna poena.

Susret 7. kola Prve A lige odbojkašica, skupina II: OTP banka - Osijek 2:3 (25:18, 25:23, 19:25, 22:25, 3:15). Dvorana SC Mirna. Gledatelja: 100. Suci: Poropat (Rovinj) i Ruba (Pula).

OTP BANKA: Rujak (L), Gjevelekaj, Levak 11, Drviš 6, Tadić, Kralj, Šipušić 14, Božeglav 9, Ćopić 5, Barbić 5, Bat, Milin 20.

OSIJEK: Katković 5, Kolarić, Lolić 15, Felja, Volmut 14, Grobeša 23, Krivić 13, Granovac 5, Bilić 6, Šimunec (L). (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter