1A liga odbojkašica: Porečanke kao 3. u doigravanje

Povukla, ali nedovoljno - Laura Miloš (J. PREKALJ/arhiva)
Povukla, ali nedovoljno - Laura Miloš (J. PREKALJ/arhiva)

Možda krajnji rezultat (0:3) tako ne govori, no još jedna prava odbojkaška predstava viđena je danas u Velom Joži u Poreču, u posljednjem kolu drugog dijela u kojem su se odbojkašice Poreča razračunavale s Kaštelankama oko drugog mjesta i lakšeg rasporeda u doigravanju za prvaka.

U lovu na čistu pobjedu ili s jednim setom na strani protivnica, želja i volja Porečanki je postojala. Postojala je i igra, no i igračice s druge strane mreže puno su napredovale od prošlog puta što ih je porečka publika imala prilike vidjeti.

Za viđeno, posebno tijekom prva dva seta kad se sve odlučivalo, igračice obostrano zaslužuju samo pohvale. Nažalost, u izjednačenoj igri nakon 64 minute gošće su bile s(p)retnije i imale 2:0, drugo mjesto i Vukovarke u četvrtfinalu. Set koji je uslijedio bio je samo formalnost. Tako će odbojkašice Poreča u subotu u prvom četvrtfinalnom susretu ugostiti sumještanke današnjih gošći, Kaštelu DC ili Azenu.

Počelo je obostrano u visokom ritmu, no neki gostujući čudni poeni, više onako na sreću, dali su Kaštelankama prednost s kojom su ušle i u drugu sudačku minutu odmora (11:16). Čekalo se kod domaćina i da sve skupa krene malo tečnije. Kako bi to trebalo izgledati pokazala je Laura Miloš u nekoliko navrata, ali to nije usporilo gošće, koje su došle opasno blizu osvajanja seta (17:21).

Ukazao je Miodrag Stojaković na minuti odmora pri rezultatu 19:23 svojim igračicama neka igraju pokretljivije i bez čekanja da se nešto samo po sebi dogodi. Prihvatile su to i krenule najbolje do tada, ali su one s druge strane mreže znale iskoristiti zalihu koju su imale i osvojile prvi set i time metnule dodatni teret domaćinu, budući da za drugo mjesto više nije smjelo biti kiksa.

Shvatile su Porečanke prvi set kao opomenu i krenule u drugu dionicu puno bolje, ali su protivnice djelovale rasterećenije. Igralo se "poen za poen"  do 10:10, a onda su domaće na servis Miloš nategnule na svoju stranu "plus tri" (13:10). Koliko je susret bio važan i Kaštelankama vidjelo se po reakciji njihova trenera koji je na svako odvajanje zvao minutu odmora. Isto je učinio kod 13:13 i pogodio.

Poprimila je igra tada dodatnu višu razinu, ginulo se obostrano za svaku loptu. Povuklo je to i publiku koja je to znala nagraditi. Ponovno su pobjegle Porečanke (17:14), a ono što se tijekom sljedećih poena događalo na parketu Velog Jože stvarno je vrijedilo vidjeti. Poeni dugi do iznemoglosti, lopte su se izvlačile praktički s tribina, došle su domaće odbojkašice na 24:21.

Naravno da bez drame nije moglo, vratile su se gošće (24:24) i odmah potom imale set loptu. Nisu je iskoristile, no zato jesu onu nakon jedne izmjene poena i upisale set i samim tim i drugo mjesto.

Utakmica 12. kola Prve A lige odbojkašica - 1. skupina. Dvorana SRC Veli Jože. Poreč - Marina Kaštela 0:3 (22:25, 25:27, 18:25). Gledatelja 300. Suci: Rajković i Stipaničev (Rijeka).

POREČ: Pahović, Zahirović (L), Rupčić, Brletić, Miloš, Čizmić, Burilo, Jakšetić, Sain (L), Sučić, Žužić, Novosel.

MARINA KAŠTELA: Botić (L), Ninčević, Šiško, Jurić, Ćurak, Jozić, Runjić, Vukić, Vidović, Subašić, Mijak, Sobin(L). (M. PILAT)


Podijeli: Facebook Twiter