182 prijave iz 14 zemalja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za brdsku auto utrku Europskog prvenstva "29. Buzetski dani 2010" koja se 18. i 19. rujna vozi na legendarnoj stazi Most – Penicici pokraj Buzeta pristigle su 182 prijave iz 14 europskih zemalja, cime ce unatoc kriznoj godini buzetski automobilisticki praznik ponovno biti pravi spektakl za sve ljubitelje oktanskih sportova.

Pozitivno iznenadenje velikim brojem pristiglih prijava na konferenciji za novinare održanoj u Zagrebu nisu krili predstavnici organizatora, naglasivši da je zamalo oboren rekord po broju prijavljenih iz 2006. godine kad je svoj dolazak u Buzet najavilo 192 natjecatelja.

"Posebno nas je impresionirao podatak da su dolazak na našu utrku prijavili svi najbolji vozaci ovogodišnjeg prvenstva Europe, usprkos tome što su naslovi u pojedinim kategorijama podijeljeni uoci ove posljednje brdske auto utrke u kalendaru najboljih Staroga kontinenta.

Najzvucnije ime buzetske utrke bez dvojbe je 32-godišnji talijanski vozac Simone Faggioli koji je ovogodišnju titulu prvaka Europe u kategoriji II osigurao cak tri utrke prije završetka prvenstva. Od drugoplasiranog sunarodnjaka Fausta Bormolinija bježi cak 50 bodova, a gotovo na svakoj ovogodišnjoj utrci skinuo je rekord staze, pa mu je nastup u Buzetu svakako veliki izazov", kazao je direktor utrke Branko Bašic.

Službeni treninzi utrke održavat ce se u subotu 18. rujna s pocetkom u 10 sati, dok su prava oktanska uzbudenja na rasporedu u nedjelju od 9 sati. Uz doradu i poboljšanje asfaltne podloge, organizatori utrke i ove su godine poradili na sigurnosti natjecatelja i gledatelja postavljanjem dodatnih dvostrukih zaštitnih branika, a novina ovogodišnje manifestacije bit ce veliki video zid na startu utrke putem kojeg ce posjetitelji moci uživo pratiti kadrove sa staze.

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD CETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter