17-godišnjak i prijatelj izbodeni nožem

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U krvavom obracunu izmedu cetiri osobe iz Pule dvojica mladica izbodena su nožem na tvrdavi Fort Bourguignon u Puli u nedjelju u 4.50 sati. Po policijskom izvješcu, iz zasad nepoznatih razloga sukobili su se 23-godišnji M. M. i 24-godišnji K. K. s jedne strane te 21-godišnji S. R. i 17-godišnji rukometaš Petar Rašeta s druge strane.

U okršaju je 17-godišnjak teško ozlijeden ubodom nožem u lijevu stranu grudnog koša te u lijevu podlakticu i nalazi se u životnoj opasnosti. Njegov kompanjon, 21-godišnji S. R., takoder je uboden u lijevu stranu grudnog koša te mu je porezana desna nadlaktica. Obojica su hitno primljena u pulsku Opcu bolnicu, a 17-godišnjak je po neslužbenim informacijama u nedjelju dva puta operiran zbog težine ozljeda. U ponedjeljak je njegovo stanje bilo stabilno.

Policija je u nedjelju privela na razgovor M. M. i K. K. te je po okoncanju kriminalistickog istraživanja u ponedjeljak oko 11.30 sati 23-godišnjeg M. M. uhitila i privela u Istražni centar Županijskog suda u Puli. Kriminalisticko istraživanje se nastavlja, izvijestio je Valter Opašic iz PU istarske na redovnoj konferenciji za novinare.

Istražni sudac Županijskog suda u Puli je 23-godišnjem M. M. nakon ispitivanja odredio zadržavanje od 48 sati zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a sumnjici ga se za kazneno djelo nanošenja teške tjelesne ozljede.

U Fort Bourguignonu u subotu je obilježena 15. godišnjica domace elektricne glazbe, gostovalo je više od 20 domacih DJ-a, a posjecenost je bila velika. (Mateo SARDELIN)

Organizatori: Sukob se nije dogodio unutar Fort Bourguignona


U vezi s incidentom u Fort Bourguignonu priopcenjem se u ime Udruge DJ-a i autora elektronicke glazbe E-artists, koja je organizirala subotnju manifestaciju u tvrdavi, oglasio predsjednik Josip Brakus.

- Izuzetno nam je žao što ce se manifestacija kojom smo obilježili 15 godina postojanja elektronicke glazbe u Puli pamtiti i po sukobu više mladica u blizini obalne utvrde Bourguignon. DJ-evi i artisti elektronicke glazbe oduvijek jesu i uvijek ce promicati nenasilje, toleranciju i mir svojim javnim djelovanjem. Teško ozlijedenim mladicima i njihovim obiteljima upucujemo najiskrenije želje za što brži oporavak, te se nadamo da ce se svekolikim društvenim naporom ovakvi nemili dogadaji ubuduce sprijeciti, navodi Brakus u svom priopcenju.

Kako doznajemo od organizatora, nešto prije krvavog obracuna izmedu dvije skupine mladica koji se dogodio izvan same tvrdave, kod ulaza u atrij utvrde potukla su se dvojica mladica, no taj sukob ekspresno su prekinuli redari izbacivši ih iz objekta, a pozvana je i policija. Organizatori medutim ne raspolažu informacijom da su izbaceni mladici ujedno i sudionici obracuna nožem, koji se nešto kasnije dogodio izvan objekta.


Podijeli: Facebook Twiter