16. Zlatni lav: Otvorenje uz "Virginiju Woolf"


Šesnaesti međunarodni festival komornog teatra Zlatni lav održat će se u Umagu, te u Bujama i Novigradu od 26. lipnja do 4. srpnja.

Svečano otvorenje bit će 26. lipnja u 21 sat predstavom "Virginia Woolf" Damira Zlatara Freya. Idućeg dana u 20.30 sati u atriju Pučkog otvorenog učilišta "Ante Babić" u Umagu bit će otvorena izložba u povodu 60. godišnjice profesionalnog kazališta u Bujama, a u organizaciji Matice hrvatske Ogranka Buje. U 21.15 sati iste će večeri biti odigrana predstava HNK-a Ivana pl. Zajca iz Rijeke "Kurva".

U nedjelju 28. u 21 sat na rasporedu je predstava "Pomutnje" u izvedbi ADU-a, Eurokaza i Domina, a riječ je o ostvarenju prema romanu "Pomutnje gojenca Torlessa" Roberta Musila.

U ponedjeljak 29. gostuje također u 21 sat Kazalište slijepih i slabovidnih Novi život s predstavom "Jučer sam se sjetio plave" Petre Radin, a dan kasnije Slovensko narodno gledališče iz Nove Gorice s predstavom "Postani obcestna svetilka" Srečka Kosovela i Andreja Jusa.

Prvoga dana srpnja Mini teatar iz Ljubljane dolazi s predstavom "Pornographia" Alena Prošiča, a istovremeno, u 21 sat u Novigradu će se uprizoriti predstava HNK-a u Varaždinu "Svinje" Tomislava Zajeca i Damira Zlatara Freya.

Naslov SKD-a Tabor iz Trsta s predstavom "Savina" Giorgia Amodea i Tatiane Malalan gostuje 2. srpnja, a istoga dana su "Svinje" na repertoaru u Bujama.

Na umaškoj će pozornici "Svinje" biti izvedene posljednjeg dana festivala, a 4. srpnja u 12.40 sati bit će dodjela nagrada stručnog žirija i publike.

Svakoga dana u 12.15 sati održavat će se program Teatralije, izravno iz studija radija Eurostar. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter