14. WinDaysi u Umagu: Megatrendovi iz svijeta ICT-a


Pod krilaticom "Ispirirani ljudima" u ponedjeljak je u Umagu otvorena četverodnevna Microsoftova poslovno-tehnološka konferencija WinDays14, koja okuplja više od 1.500 sudionika te stotinjak domaćih i međunarodnih predavača koji će, osim upoznavanja s novostima u Microsoftu i ICT svijetu, ponuditi i praktična rješenja te ukazati na potrebne vještine uspješnog IT poslovanja.

Konferencija je podijeljena u dva dijela - Technology i Business, a započela je tehnološkim predavanjima koja se bave novim proizvodima, rješenjima i uslugama, protkanim promjenama koje je u svijet IT-a unio računalni oblak. Među prisutnim vodećim stručnjacima posebno je istaknut David Chappell, jedan od najpoznatijih svjetskih govornika i autora na temu računalstva u oblaku. U današnjem je programu bilo njegovo predavanje o otvorenom kodu na operacijskom sustavu Windows Azure, a sudionici imaju prigodu čuti i razmijeniti iskustva i s Paulom Januszkiewicz, Scottom Schnollom, Paolom Pialorsijem i mnogim drugima.

- Microsoft WinDays14 Technology bavit će se s četiri megatrenda - računalstvom u oblaku, analitikom velikih podataka, mobilnošću i društvenim mrežama. Smatram da je tehnologija izvor inovacija koje tek primijenjene u poslovnom svijetu imaju svoju pravu vrijednost. Zato smo ove godine još jače povezali sadržaj Technology i Business dijela. Organiziranje konferencije svake godine zahtijeva sve više truda jer nam je cilj zadovoljiti potrebe posjetitelja koji žele nadograditi svoje znanje te očekuju da im ponudimo vrhunski sadržaj, što smo, nadam se, ove godine ponovno i postigli, rekao je Tomislav Tipurić, direktor sadržaja konferencije.

Prema riječima Ivana Vidakovića, direktora Microsoft Hrvatska, u posljednjem su razdoblju posebno posvećeni razgovorima s upravama najvećih tvrtki i razmatranju izazova koji su pred njima, kako bi im pomogli da budu u globalnom trendu.

- Sve ono što je prošle godine bilo zanimljivo i što smo najavljivali danas živimo. Te bih megatrendove čak nazvao poštapalicama, jer su postali toliko prisutni u našoj svakodnevnici, slikovito je opisao.

Sudionici konferencije imaju priliku i isprobati operativne sustave Windows i mobilne uređaje Nokia Lumia, a u Game i Retro zonama posljednju generaciju Microsoftove konzole Xbox One s igrama poput Just Dance 2014, FIFA 14 i Forza 5 te stare arkadne igre, flipere, pikado i drugo. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter