14. Autowill rally Poreč 2013.: Odluka o prvacima

Miroslav Krpan, Nadija Štifanić-Dobrilović, Edi Milokanović i Darko Barić najavili porečki rally
Miroslav Krpan, Nadija Štifanić-Dobrilović, Edi Milokanović i Darko Barić najavili porečki rally

Ovogodišnjoj  priči o bodovnoj auto rally sezoni na prostorima Hrvatske primakao se kraj. Od 8. do 10. studenog odlučivat će se o pobjednicima Međunarodnog regionalnog prvenstva Hrvatske, Državnog prvenstva Hrvatske i Prvenstva Auto i karting lige Zapad HAKS-a. Tradicionalno, odluka o prvacima vratila se u Poreč, na rally s najvećim brojem sudionika na našim prostorima. Ove godine upravo Poreč drugi put u nepunih 50 dana dočekuje relijaše otvorena srca nakon europskog prikazanja Croatia rallyja.

I ove godine u organizaciji Autokluba Skok racing iz Brtonigle, u suorganizaciji domicilnog Autokluba Poreč Motorsport održava se 14. Autowill Rally Poreč 2013., čiji je pokrovitelj Grad Poreč, a novi generalni sponzor Autowill Poreč. Itinerar je ukupne duljine 351,54 km, a na 11 brzinaca otpada 89,78 km.

Prijavljene su 43 posade iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Austrije. U Poreču će se odlučiti i naslov hrvatskog prvaka. Favoriti su u lovu na četvrtu porečku pobjedu Zagrepčani Juraj Šebalj i Toni Klinc te trenutno prvoplasirani Porečan Danijel Šaškin i Zagrepčanin Damir Bruner iz porečkog AK D.T., kojem se pruža šansa za drugi trijumf u svom gradu. Dobar rezultat za očekivati je i od Mađara Janosa Szilagyija, ali i istarskih asova Viliama Prodana (Opatija Motorsport) i Nikole Dobrile (AK D.T. Poreč).

Porečki rally startat će u Buićima, servisno parkiralište je na parkiralištu Žatika, gdje se voze i gradski brzinci, a završna svečanost u Grand hotelu Palazzo na samoj porečkoj rivi. U subotu se odvijaju tri brzinca, prvi u Taru na kojem će se odraditi i Shakedown, a potom dva puta gradskim parkiralištem Žatika u ranim i kasnijim večernjim satima. U nedjelju brzinci sele u središnju Istru na dionice Žonti - Zrenj, Šterna - Martinčići, Dračevac - Flengi i Kanfanar - Červari, svaki po dva puta.

Novost ovogodišnjeg rallyja je posebna "Nagrada Sveti Martin" za pet najbolje plasiranih posada na Shakedownu u Taru (vozi se od 12 do 14 sati ) u čast domicilne fešte Martinja čiji je pokrovitelj Općina i TZ Tar-Vabriga. Službeni start prvog vozila je u 15.01 sat iz AutoWilla, a cilj u 19.06 sati. Nakon "noćenja" vozila u krugu Autokuće AutoWill nedjeljni start je u 8.01 sat. Vozi se osam BI sve do 16.25 sati kad se očekuje pobjedničku posadu u cilju i to na parkiralištu Žatika. (M. KRPAN)


Podijeli: Facebook Twiter